Eric van der Vleuten wint Grote Prijs Drammen met Wan Architect

Share
  • 12 mei 2013 20:54

door: redactie, 12 mei 2013 20:54

Eric van der Vleuten heeft opnieuw een Grote Prijs gewonnen. Een week na zijn zege in Redefin was hij in het Noorse Drammen niet te kloppen in het hoofdnummer met Wan Architect. Ook zeer sterk was het optreden van Suzanne Tepper uit Holwierde met KM Wish, die als tweede eindigde.

Eric van der Vleuten met Wan Architect.

Eric van der Vleuten met Wan Architect. ©Jacob Melissen

Beide ruiters waren vrijdag in de landenwedstrijd, waarin Nederland als tweede eindigde, al sterk bezig. Tepper moest in beide manches een strafpunt voor het overschrijden van de tijd accepteren. Van der Vleuten bleef in de eerste manche foutloos en kreeg in de tweede ronde een springfout.

Elf combinaties wisten het basisparcours van de Grote Prijs foutloos af te leggen en daarvan was Eric van der Vleuten veruit de snelste. ,,Mijn paard is van nature een snel paard en is daarbij voorzichtig en dat komt in een barrage als deze goed van pas. Het fijne is dat ik dan ook rustig een galopsprong meer kan maken om net zo snel te zijn als een combinatie die tussen twee hindernissen een galopsprong minder maakt”, aldus Eric.

Hij omschreef de Grote Prijs als een nette proef, waarin toch de nodige technische problemen zaten. ,,In de barrage had je een paar lange lijnen met een paar korte wendingen en de barragerit liep voor ons zeer vloeiend.”