La Baule: sterk begin voor Albert Voorn

Share
  • 10 mei 2012 20:44

door: redactie, 10 mei 2012 20:44

LA BAULE
Albert Voorn is donderdag goed begonnen aan de wedstrijden in het Franse La Baule, net als zijn zoon Vincent en Albert Zoer. Voorn sr. won het openingsparcours. Met Eurocommerce Lexington klopte hij in het twee fasen parcours de Fransman Alexis Gautier.

Albert Voorn won het eerste parcours met Lexington. ©Jacob Melissen

Het evenement in La Baule was voor Albert Voorn een feest der herkenning. ,,Er is hier op het oog helemaal niets veranderd in de afgelopen twaalf jaar”, was de eerste reactie bij het bewandelen van de wedstrijdpiste. Exact twaalf jaar geleden reed Voorn hier voor het laatst binnen met Lando en zegevierde Nederland in de landenwedstrijd. Vanochtend reed Voorn binnen met Eurocommerce Lexington en meteen eiste hij de overwinning op. In de tweede wedstrijd werd de grijns van Albert nog breder, toen hij zijn zoon Vincent met Audi’s Gestion Priamus Z tweede zag worden.

In de derde wedstrijd van de dag, die als kwalificatiewedstrijd gold voor de Grote Prijs, wisten Vincent Voorn met Audi’s Alpappilon-Armanie, Albert Voorn met Tobalio en Albert Zoer met Wollie Bollie foutloos te blijven. Voorn sr., die morgen van start gaat met Tobalio in de landenwedstrijd, besloot zijn paard daarvoor te sparen en startte niet in de barrage. Zoer en Voorn noteerden beide een springfout en eindigden als 12de en 17de. In deze wedstrijd waren maar liefst 28 combinaties foutloos gebleven, waarvan er 24 van start gingen in de barrage. De overwinning ging verrassend genoeg naar de allereerste starter, de Brit Peter Charles met Murka’s Odie de Frevent.

De Nederlandse equipe die vrijdag in de FEI Nations Cup Top League van start gaat bestaat uit Albert Zoer met Sam, Leon Thijssen met Tyson, Albert Voorn met Tobalio en Marc Houtzager met Sterrehof’s Opium. Nederland gaat als vierde land van start in de wedstrijd, waarvan om 14.00 uur de eerste ruiter de ring binnenrijdt.

De pas gepromoveerde Zwitsers gaan als eerste van start, voor de Ieren. Groot-Brittannië lootte de derde startpositie en Nederland de vierde. De ook het afgelopen jaar gepromoveerde Zweden hebben de vijfde startpositie geloot, terwijl Duitsland als zesde land van start gaat. België gaat als een na laatste van start, terwijl de een thuiswedstrijd rijdende Fransen het geluk aan hun zijde hadden tijdens de loting door de achtste startpositie te verkrijgen.
[Stegen.net | KNHS]