Nederlandse springruiters tweede in La Baule

Share
  • 11 mei 2012 18:25

door: redactie, 11 mei 2012 18:25

LA BAULE
Wat was de Nederlandse springploeg vrijdag dicht bij de zege in de eerste FEI Nations Cup van dit seizoen. Maar in de barrage moest Oranje toch nog het onderspit delven. België won in de Franse badplaats en de equipe van Bert Romp eindigde als tweede.

Nederland ging samen met België naar de barrage, waarin zowel Albert Voorn als zijn concurrent Grégory Wathelet vier strafpunten noteerden. De Belg was echter net iets rapper (41,71 om 44,16), waardoor Nederland zich tevreden moest stellen met zilver.

Albert Voorn.

De Nederlandse equipe bestond uit Albert Zoer (op de rug van Sam), Leon Thijssen (Tyson), Marc Houtzager (Sterrehof’s Opium) en dus Voorn met zijn paard Tobalio. De ervaren Voorn kreeg van bondscoach Rob Ehrens de taak om tijdens de barrage de zege naar Nederland te brengen, maar kwam net te kort. Toch keek de 56-jarige ruiter met een goed gevoel terug. ,,Ik had hier op mijn knieĂ«n naar toe willen kruipen, want in La Baule te zijn is een feest”, sprak de man die 12 jaar geleden met Oranje al eens de landenwedstrijd in La Baule won.

De wedstrijd in La Baule was de eerste van in totaal acht manches om de FEI Nations Cup. De volgende wedstrijd is op vrijdag 25 mei in Rome.
[Stegen.net]