archief
contact
+31 6 53239630

Springruiter Jan Dolfing terug in wedstrijdpiste

Jan Dolfing met Amorka, vorig weekend in Gieten. ©Roos Meertens

RODEN | STEGEN.NET

Claudia van Dijk won Hemelvaartsdag het ZZ-klassiek tijdens het CH Roden. De 19-jarige amazone uit Froombosch zegevierde in het zadel van Wednesday. Jan Dolfing is ook terug in de piste en ook hij liet in Roden mooie ritten zien.

Claudia van Dijk was in de ZZ-barrage duidelijk sneller dan Martijn van Geel, die bijna twee seconden later over de eindstreep kwam. In het Z-parcours ging de zege naar Tom Werkman uit Vries, gevolgd door Rianty Zwart en Stefanie Luning, die weer flink aan de weg timmert.

Jan Dolfing met Amorka, vorig weekend in Gieten.
FOTO: ROOS MEERTENS

Dat mag ook gezegd worden van Jan Dolfing. Na vier jaar afwezigheid op de concoursen is de 61-jarige manegehouder uit Vries dit seizoen weer actief. Afgelopen weekend nam Dolfing deel in Gieten en nu dus in Roden, in de klasse M, met Amorka.

De routinier moest jarenlang zijn bedrijf voorrang geven boven de sport, maar nu is de tijd rijp voor een rentree, die wat Dolfing betreft in alle rust zal verlopen. Dolfing behoorde jaren tot de noordelijke ruitertop en schitterde in een ver verleden met paarden als Paulus DS en Viando.
[Stegen.net]

Total
0
Shares
0 deel
0 deel
0 deel
0 Tweet
0 deel