archief
contact
+31 6 53239630

Jarmilla Peterson, Marloes Oosterhof en Laura Zwart suc­ces­vol op CH Roden

RODEN — Jarmilla Peterson en Marloes Oosterhof won­nen tij­dens het zon­over­go­ten Hemelvaartsconcours in Roden de proe­ven in de ZZ-licht en Laura Zwart domi­neerde de Z1 en Z2. Marianne Boerema was de beste bij het ZZ-sprin­gen en Rianty Zwart won in de Z. 

RODEN | STEGEN.NET
Dressuuramazones Jarmilla Peterson en Marloes Oosterhof won­nen tij­dens het zon­over­go­ten CH Roden de proe­ven in de ZZ-licht en Laura Zwart domi­neerde de Z1 en Z2. Marianne Boerema was de beste bij het ZZ-sprin­gen en Rianty Zwart won in de Z.

Laura Zwart won met Lumen Dylan beide Z2-proeven op het CH Roden.
Laura Zwart won met Lumen Dylan beide Z2-proe­ven op het CH Roden.
FOTO: LINEKE BENNINK

Vooral de dres­suur was in Roden goed bezet. De ver­schil­lende klas­sen wer­den op diverse loca­ties ver­re­den, met een wis­se­lende kwa­li­teit van de bodem. Maar geklaagd werd er niet, de zon scheen ein­de­lijk! Blijdschap was er zeker bij Jarmilla Peterson, die met Woody een proef in de ZZ-licht won met 226,5 pun­ten. „Ik heb enorm fijn gere­den. En als dan de pun­ten er ook naar zijn, dan ben je dub­bel blij.”

In de tweede proef werd Peterson tweede met 223,5 pun­ten. De eer­ste prijs in deze rubriek was voor Marloes Oosterhof en haar paard Emmerson met 65,17%. „Hij was in de eer­ste proef een beetje wild, het leek me beter om af te groe­ten. In de tweede proef leek het er weer beetje op”, laat Oosterhof op Facebook weten.

Laura Zwart domi­neerde in de Z2 en de Z1. Met Lumen Dylan won de ama­zone uit Oosterwolde beide proe­ven in de Z2. De com­bi­na­tie kwam tot prima sco­res van 218 en zelfs 236 pun­ten. Ook in de Z1 was er een hoofd­rol voor Laura Zwart weg­ge­legd. Met de vos Lumen Express stond ze twee keer aan kop, nu met mooie sco­res van 226 en 230,5.

Springen
De spring­ru­brie­ken waren in Roden niet al te dik bezet, met in de ZZ maar drie com­bi­na­ties aan de start. Martijn van Geel startte als eer­ste en kwam met Woodland met twee bal­ken over de eind­streep. Daarna maak­ten Sven Roze en Marianne Boerema bei­den één springfout.

Zij reden daarna een bar­rage, waarin Roze met Euline als eer­ste reed en twee fou­ten maakte. Daarna benutte Marianne Boerema met Dollards Channel de kans voor open doel en eiste zijn de over­win­ning op.

CH Roden. Rianty Zwart won de Z-klasse met Elievia. foto: Facebook
Rianty Zwart won de Z‑klasse met Elievia.
FOTO: FACEBOOK

In de klasse Z trad een ‘oude bekende’ op de voor­grond: Rianty Zwart. De 36-jarige ama­zone pakt de draad weer suc­ces­vol op nadat ze moe­der is gewor­den van een twee­ling. Zwart won het Z‑parcours met haar schim­mel Elievia. In de bar­rage klopte ze Harry de Vries en Karin Lunsche.

gerelateerde berichten
Total
34
Share