Jarmilla Peterson, Marloes Oosterhof en Laura Zwart succesvol op CH Roden

  • 6 mei 2016 11:12
door: redactie, 6 mei 2016 11:12

RODEN | STEGEN.NET
Dressuuramazones Jarmilla Peterson en Marloes Oosterhof wonnen tijdens het zonovergoten CH Roden de proeven in de ZZ-licht en Laura Zwart domineerde de Z1 en Z2. Marianne Boerema was de beste bij het ZZ-springen en Rianty Zwart won in de Z.

Laura Zwart won met Lumen Dylan beide Z2-proeven op het CH Roden.

Laura Zwart won met Lumen Dylan beide Z2-proeven op het CH Roden.
FOTO: LINEKE BENNINK

Vooral de dressuur was in Roden goed bezet. De verschillende klassen werden op diverse locaties verreden, met een wisselende kwaliteit van de bodem. Maar geklaagd werd er niet, de zon scheen eindelijk! Blijdschap was er zeker bij Jarmilla Peterson, die met Woody een proef in de ZZ-licht won met 226,5 punten. ,,Ik heb enorm fijn gereden. En als dan de punten er ook naar zijn, dan ben je dubbel blij.”

In de tweede proef werd Peterson tweede met 223,5 punten. De eerste prijs in deze rubriek was voor Marloes Oosterhof en haar paard Emmerson met 65,17%. ,,Hij was in de eerste proef een beetje wild, het leek me beter om af te groeten. In de tweede proef leek het er weer beetje op”, laat Oosterhof op Facebook weten.

Laura Zwart domineerde in de Z2 en de Z1. Met Lumen Dylan won de amazone uit Oosterwolde beide proeven in de Z2. De combinatie kwam tot prima scores van 218 en zelfs 236 punten. Ook in de Z1 was er een hoofdrol voor Laura Zwart weggelegd. Met de vos Lumen Express stond ze twee keer aan kop, nu met mooie scores van 226 en 230,5.

Springen
De springrubrieken waren in Roden niet al te dik bezet, met in de ZZ maar drie combinaties aan de start. Martijn van Geel startte als eerste en kwam met Woodland met twee balken over de eindstreep. Daarna maakten Sven Roze en Marianne Boerema beiden één springfout.

Zij reden daarna een barrage, waarin Roze met Euline als eerste reed en twee fouten maakte. Daarna benutte Marianne Boerema met Dollards Channel de kans voor open doel en eiste zijn de overwinning op.

CH Roden. Rianty Zwart won de Z-klasse met Elievia. foto: Facebook

Rianty Zwart won de Z-klasse met Elievia.
FOTO: FACEBOOK

In de klasse Z trad een ‘oude bekende’ op de voorgrond: Rianty Zwart. De 36-jarige amazone pakt de draad weer succesvol op nadat ze moeder is geworden van een tweeling. Zwart won het Z-parcours met haar schimmel Elievia. In de barrage klopte ze Harry de Vries en Karin Lunsche.