Claudia van Dijk heerst in ZZ-klasse tijdens CH Oranjewoud

Claudia van Dijk heerst in ZZ-klasse tijdens CH Oranjewoud

1 juni 2014 16:36 Uit

Door Steven Stegen
 
Leestijd: < 1 minuut

blokjeORANJEWOUD | STEGEN.NET
Claudia van Dijk was zaterdag bij het CH Oranjewoud goed in vorm. De amazone van de LR Nienoord werd met haar ervaren paard Wednesday (v. Gentleman) eerste en tweede in de ZZ-rubrieken.

Claudia van Dijk was met Wednesday succesvol op het CH Oranjewoud. ©Steven Stegen

Claudia van Dijk was met Wednesday succesvol op het CH Oranjewoud.
©Steven Stegen

In het eerste ZZ-parcours kwamen 17 combinaties aan de start. Veel ruiters waren duidelijk blij dat ze na een reeks van afgelastingen van andere evenementen weer eens aan de bak konden. De routine ontbreekt nog in dit outdoorseizoen en dat leidde tot de nodige foutjes. Alleen Kevin Beerse wist met WBS Amesz (v. Lupicor) foutloos te blijven in het basisparcours van het ZZ-klassiek. Dat Beerse in zijn barrageparcours nog een foutje maakte kon niet verhinderen dat de ruiter van de LR Leeuwarden met de eerste prijs aan de haal ging.

Claudia van Dijk maakte in de omloop een springfout, maar was met Wednesday wel zo snel dat ze de tweede plaats opeiste. Martijn Veenstra eindigde als derde en vierde, met respectievelijk Luimstra’s Beyou en Luimstra’s Adea.

Claudia van Dijk nam vervolgens in het tweede ZZ-parcours revanche met een fraaie overwinning. José Woldring eindigde nu als tweede met Brooklyn (v. Corland), op de derde plaats gevolgd door Nicole Botma met Dollards Abu Dhabi Cjs.

Het Z-klassiek werd gewonnen door Amber Meijer, die met KM Carrera een prima tijd neerzette in de barrage en James Robert Billington met VDL Holland Vd Bisschop achter zich wist te houden. Nicole Botma won het tweede Z-parcours met Veraleen, al was het verschil met Hylke de Jong met Osseweide’s Unanina niet zo groot.