Anky van Grunsven: ,,Wil de jury mij nog wel zien?”

Share
  • 24 juni 2012 10:29

door: redactie, 24 juni 2012 10:29

ROTTERDAM
Anky van Grunsven behaalde zaterdagavond laat een verdienstelijke tweede plaats in de kür van het CHIO van Rotterdam. Naderhand echter voelde ze zich ondergewaardeerd met de 78 procent die ze kreeg. ,,Willen de juryleden mij eigenlijk nog wel zien”, vroeg Van Grunsven zich af.

Anky van Grunsven werd tweede in de kür.

,,Salinero en ik reden een hele goede proef. We kregen volgens mij weer eens niet de punten die we hadden verdiend. Van het publiek kreeg ik een staande ovatie. Dat was heel gaaf.” Bondscoach Sjef Janssen was kort in zijn terugblik. ,,De jury was wel erg zuinig.”

Drie van de vijf juryleden hadden Van Grunsven voor het technische gedeelte van haar Kür op de eerste plaats staan, terwijl één jurylid, de Fransman Jean Michel Roudier, haar technische vertoning slechts met een zevende plek beloonde. Dat koste haar de overwinning, want uiteindelijk kwam Anky 0.05% te kort op de Zweedse Tinne Vilhelmson-Silfven met Don Aurelio.
[Stegen.net | ANP | KNHS]