NK dressuur gestaakt vanwege de storm

  • 8 juni 2012 20:11
door: redactie, 8 juni 2012 20:11

HOOFDDORP
Het NK dressuur is vrijdagavond vanwege de storm gestaakt. Een tent op het terrein, bedoeld voor deelnemers, trainers en journalisten, is omgewaaid. De wedstrijd werd eerst drie kwartier stilgelegd, maar inmiddels is besloten pas zaterdag de wedstrijden te hervatten. Het programma begint nu zaterdag om 11.00. Het tweede onderdeel van de lichte tour is daarom gecancelled.

De omgewaaide tent op het terrein van het NK dressuur. ©Jacob Melissen

Janneke Petrie, voorzitter van de organiserende stichting, betreurde deze beslissing, maar acht de veiligheid van paarden, ruiters en publiek belangrijker. ,,Er staan vele hoge bomen op het terrein. Vandaar ook dat we besloten hebben niet alleen de wedstrijd te staken, maar ook om met onmiddellijke ingang het gehele wedstrijdterrein te ontruimen. Wij gaan nu bezig om voor zaterdag een geheel nieuw wedstrijdschema op te stellen. Daarin zal de wedstrijd die we nu hebben moeten staken worden ingepast. Voor de deelnemers die nu hebben gereden is er de mogelijkheid om het behaalde resultaat van vandaag te laten staan, wat dan in de uitslag van morgen wordt meegenomen, danwel om morgen opnieuw van start te gaan.”

Het gewijzigde programma voor zaterdag (update zaterdag 8.40):

11.00 uur – NK Young Riders, 2e onderdeel
14.00 uur – NK Senioren, 2e onderdeel – Grand Prix Special
18.00 uur – finale KNHS Kampioenschap ZZ-Zwaar (Kür)
19.30 uur – finale KNHS Kampioenschap Lichte Tour (Kür)

[Stegen.net | KNHS]