Geslaagde Subtop in Vlagtwedde: ‘we hadden meer deelnemers dan verwacht’

Geslaagde Subtop in Vlagtwedde: ‘we hadden meer deelnemers dan verwacht’

17 september 2018 12:09 Uit

Door redactie
 
Leestijd: < 1 minuut

Vlagtwedde | Stegen.net
Bij manege De Wolverlei werd afgelopen weekend een Subtop wedstrijd georganiseerd. Het initiatief sloeg goed aan. De wedstrijd trok aardig wat deelnemers. Rachelle Buining en Maaike ten Hoor presteerden opvallend sterk.

Maaike Slootweg en Vivalia tijdens hun proef in Vlagtwedde.
Karin Visser

Johan Hofman van de organisatie was meer dan tevreden met de opkomst. ,,We hebben Subtop toegevoegd aan dit bestaande evenement en het aantal aanmeldingen was groter dan verwacht. Er zijn 31 proeven verreden in de klassen ZZ-zwaar, Junioren, Inter I, Prix St. Georges en Young Riders, met als juryleden Grieteke Oldenburger en Jan Enne Kloosterboer. Ook was er Z1/Z2 en ZZ-licht met de juryleden Karin van der Merwe en Jarmilla Peterson.”

Dubbel succes
In het ZZ-zwaar behaalde Rachelle Buining een dubbel succes. De amazone uit Ter Apelkanaal won met Wondergirl beide proeven, met scores van 63,786% en 64,786%. De tweede plaatsen waren voor Shannon Holmes met Pays Bas NL en Simone Benthem met Champs Elysees.

In de gecombineerde rubriek voor Young Riders, PSG en de lichte tour deed Maaike ten Hoor prima zaken. Met Symfonie zette ze de beste prestatie neer op lichte tour niveau en met Winder-Don zette ze de proef voor Young Riders op haar naam.
Deel dit bericht