Home » NK dressuur: Stephanie Kooijman wint opnieuw bij Young Riders
dressuur

NK dressuur: Stephanie Kooijman wint opnieuw bij Young Riders

HOOFDDORP
Nadat de storm een beetje is gaan liggen is zaterdagmorgen het NK-dressuur vervolgd. Bij de Young Riders wist Stephanie Kooijman uit Oud-Beijerland ook de tweede proef te winnen met de kwaliteitsvolle President’s Winston (v. OO Seven). De combinatie gaat fier aan de leiding in het klassement.

Stephanie Kooijman met President's Winston (archief).

Mariëtte Sanders-van Gansewinkel, die als voorzitter van de jury fungeerde, had in de wedstrijd hele mooie ritten gezien. ,,Stephanie Kooijman heeft in één woord top gereden en haar paard President’s Winston is een paard met een enorme allure. Kijkend naar onderdelen van de proef moet ik constateren dat bij haar de pirouettes enige aandacht vragen, maar in de drafonderdelen excelleert deze combinatie.”

Danielle Houtvast, eveneens lid van het Rabo Talententeam en gisteren derde, werd nu tweede. Zij vormt met Rambo een hele elegante en chique combinatie. De derde plaats ging nu naar Angela Krooswijk met Flash.  De jury: ,,Dit paard doet iets gewoner aan, maar laat nergens in de proef punten liggen. Angela rijdt een zeer constante proef en doordat ze ieder onderdeel in deze rit heel mooi inleidt, uitvoert én afwerkt krijgt ze deze hoge scores.”
[Stegen.net]

Uitslag tweede onderdeel NK Young Riders
1. Stephanie Kooijman – President’s Winston – 73.474%
2. Danielle Houtvast – Rambo (Gribaldi x Amor) – 72.158%
3. Angela Krooswijk – Flash (Fidermark x Raritat) – 71.974%

Tussenstand Young Riders:
1. Stephanie Kooyman – President’s Winston – 147.080
2. Angela Krooswijk – Flash – 145.421
3. Danielle Houtvast – Rambo – 144.553