Home » Zilver voor Stephanie Kooijman en Winston in kür op EK Young Riders
dressuur

Zilver voor Stephanie Kooijman en Winston in kür op EK Young Riders

Voor Stephanie Kooijman kan het EK voor Young Riders niet meer stuk. Nadat ze eerder al goud (team) en brons behaalde pakte Kooijman zondag zilver in de kür op muziek. Ze behaalde met Winston 79,425%.

De amazone van Academy Bartels kon het nog niet zo goed bevatten. ,,Winston liep weer veel beter dan gisteren. Met deze kür van hofleverancier Charles Monterie werd ik vorig jaar ook Nederlands YR- kampioen. De muziek is heel fijn om te rijden. Goh, ik ben superblij.”

Stepahnie Kooijman met Winston ©KNHS/Dirk Caremans
Stephanie Kooijman met Winston ©KNHS/Dirk Caremans

Het goud was voor de Deense Young Rider Cathrine Dufour met Atterupgaards Cassidy (v.Caprimond). ,,Werelds gereden”, vond bondscoach Tineke Bartels heel sportief. Het brons ging naar de Duitse Juliette Piotrowski, een dag eerder nog goed voor zilver. Met haar reserve-paard Sir Diamond (v. Sandro Hit), haar toppaard was kort voor het EK kreupel, moest ze nu Kooijman voor zich dulden.

Anne Meulendijks was goed te spreken over haar President’s Avanti (v. United). “Hij was echt wat moe, maar dat neem ik hem niet kwalijk. Hij heeft hard gewerkt voor mij. Ook de kür op filmmuziek gemaakt door Monterie, was gloednieuw. Maar ik had vooraf getekend voor de resultaten die we hier geboekt hebben.”

Rosalie Mol en haar Legend (v.Likoto xx) plaatste zich als derde Nederlandse combinatie voor de kür. Mol: “Legend stond er mooi aan, maar door spanning waren er teveel foutjes. Ik ben erg tevreden over mijn rijden op de EK waar ik als reserve naar toe ging.”

Ook Tineke Bartels keert als bondscoach tevreden huiswaarts: ,,We hebben laten zien dat onze jeugd op Europees niveau een woordje mee spreekt.”

Uitslag EK-kür Young Riders
1. Cathrine Dufour(DEN), Atterupgaards Cassidy, 83.500%;
2. STEPHANIE KOOYMAN (NED), WINSTON, 79.425%;
3. Juliette Piotrowski (GER), Sir Diamond, 76.425%;
10. Anne Meulendijks (NED), Presidents MDH Avanti, 71.350%;
13. Rosalie Mol (NED), Legend, 69.950%.