Dennis van den Brink heerst in Grote Prijs Outdoor Zuidwolde

Share
  • 17 september 2023 19:05

door: redactie, 17 september 2023 19:05
Veeningen
stegen.net

De Grote Prijs van Outdoor Zuidwolde is gewonnen door Dennis van den Brink. Met zijn schimmelmerrie Aonia Domain (v. My Lord Carthago) was hij onbereikbaar voor zijn 12 concurrenten in de barrage.

Outdoor Zuidwolde kende opnieuw een prachtig en sterk deelnemersveld. Het is duidelijk dat de ruiters graag rijden in Veeningen op de mooie accommodatie van Jan Broek. Topruiters als Marc Houtzager, Jur Vrieling, Willem Greve, Gerco Schröder en Albert Zoer stonden aan de start.

Outdoor Zuidwolde. Dennis van den Brink
Dennis van den Brink met Aonia Domain.

Voor de Grote Prijs 1.40 kwamen 53 combinaties aan de start, waarvan er dus 13 de barrage wisten te halen. Opvallend was dat nog eens zeven deelnemers de barrage net niet haalden vanwege een tijdfout. Daarbij ook Dennis van den Brink met Joy of Spring R. Maar met Aonia Domain was hij in de beslissende ronde wel van de partij. Zijn snelle rit werd door niemand verbeterd.

Plaats twee was voor de Noorse Birgitte Meier en Example, de combinatie die eerder deze maand nog de Grote Prijs op het CSI Exloo wist te winnen. De derde plaats werd ingenomen door Alex David Gill met de hengst Jourdain VDL. Bovendien eindigde Gill met Kelton VDL ook nog als tiende. Chantal Regter pakte de vierde plaats met Garrincha van de Kalevallei.

Uitslag Grote Prijs Outdoor Zuidwolde 2023

ruiterpaardstr pnt
1.Dennis van den Brink
Aonia Domain
v. My Lord Carthago
0-40.26
2.Birgitte Meier
Example
v. Ultimo
0-41.05
3.Alex Gill
Jourdain VDL
v. Zapatero VDL
0-41.06