Grote Prijs CHIO Aken voor Michael Whitaker

  • 8 juli 2012 19:29
door: redactie, 8 juli 2012 19:29

AKEN
Michael Whitaker voorkwam zondag in de Grote Prijs van Aken een Duits feestje. De 52-jarige Britse routinier eiste met zijn 12-jarige ruin Gig Amai de overwinning op. Het verschil met de rest was groot: ruim vier seconden.

In deze hoofdrubriek met 350.000 euro aan prijzengeld ging de tweede plaats naar Thomas Voss met Carinjo en werd Meredith Michaels-Beerbaum derde met Bella Donna. Ook daarna volgden nog twee Duitse combinaties: Hans-Dieter Dreher met Embassy en Christian Ahlmann met Taloubet.

Michael Whitaker stuurt Gig Amai naar de overwinning in Aken.

Janne-Friederike Meyer, de winnares van vorig jaar, kwam niet in de baan. Ze trok zich terug om haar paard Lambrasco te sparen voor de Olympische spelen. De 31-jarige amazone zit in het Duitse team met Christian Ahlmann (Codex One, Marcus Ehning (Plot Blue) en Philipp Weishaupt (Monte Bellini).

Houtzager

Marc Houtzager, door bondscoach Rob Ehrens geselecteerd voor de Olympische Spelen, was de beste Nederlander. De ruiter uit Rouveen liep met Sterrehof’s Opium (niet zijn olympische paard) in beide omlopen 4 strafpunten op en werd 14e.
[Stegen.net | DPA]