archief
contact
+31 6 53239630

Grote Prijs CHIO Aken voor Michael Whitaker

AKEN
Michael Whitaker voor­kwam zon­dag in de Grote Prijs van Aken een Duits feestje. De 52-jarige Britse rou­ti­nier eiste met zijn 12-jarige ruin Gig Amai de over­win­ning op. Het ver­schil met de rest was groot: ruim vier seconden.

In deze hoof­d­ru­briek met 350.000 euro aan prij­zen­geld ging de tweede plaats naar Thomas Voss met Carinjo en werd Meredith Michaels-Beerbaum derde met Bella Donna. Ook daarna volg­den nog twee Duitse com­bi­na­ties: Hans-Dieter Dreher met Embassy en Christian Ahlmann met Taloubet.

Michael Whitaker stuurt Gig Amai naar de over­win­ning in Aken.

Janne-Friederike Meyer, de win­na­res van vorig jaar, kwam niet in de baan. Ze trok zich terug om haar paard Lambrasco te spa­ren voor de Olympische spe­len. De 31-jarige ama­zone zit in het Duitse team met Christian Ahlmann (Codex One, Marcus Ehning (Plot Blue) en Philipp Weishaupt (Monte Bellini).

Houtzager

Marc Houtzager, door bonds­coach Rob Ehrens gese­lec­teerd voor de Olympische Spelen, was de beste Nederlander. De rui­ter uit Rouveen liep met Sterrehof’s Opium (niet zijn olym­pi­sche paard) in beide omlo­pen 4 straf­pun­ten op en werd 14e.
[Stegen.net | DPA]

gerelateerde berichten
Total
0
Share