Laura Kraut klopt concurrentie op CSI Twente

Share
  • 15 juli 2012 20:59

door: redactie, 15 juli 2012 20:59

GEESTEREN
De Grote Prijs van het CSI Twente is zondag gewonnen door de Amerikaanse Laura Kraut met de merrie Teirra. Ze waren de besten in de barrage van vier combinaties. Vincent Voorn redde de Nederlandse eer door met de ervaren Audi’s Gestion Priamus Z als vierde te eindigen.

In een alles of niets poging trachtte Voorn, die als laatste van dit viertal ruiters in de barrage van start ging, de tijd van de Amerikaanse Laura Kraut met Teirra te verbeteren. Dat lukte, alleen tikte de Priamus een paal van de allerlaatste hindernis, waardoor zij als vierde eindigden en voor Kraut het Amerikaanse volkslied klonk.

Laura Kraut met de KWPN’er Teirra (archief)

Vincent Voorn miste daardoor wel de hoofdprijs, een Mercedes C-klasse automobiel. ,,Een mooie auto past altijd”, reageerde Voorn op de vraag of hij, gesponsord door Audi, deze hoofdprijs zou hebben geaccepteerd. ,,Ik moest als vierde starten en dan kun je wel op een foutloze rit gokken, maar dan weet je ook dat je vierde kunt worden. Ik wilde er voluit voor gaan en als je niet waagt, dan kun je ook niet winnen. Als je wel waagt dan kun je verliezen. Dat gebeurde me nu, maar dat is vijf minuten balen. Voor de rest kan ik alleen maar heel blij zijn met een paard als Priamus, dat op zijn 17de nog zo topfit is dat ik zo’n snelle barragerit van hem kan vragen”, aldus Voorn, die op de eindstreep 0.08 sec. sneller was dan Kraut.

Voor de Nederlandse Olympia-gangers, Gerco Schröder met Eurocommerce Londen en Jur Vrieling met VDL Bubalu, was er geen plaats in de barrage. Gerco Schröder kreeg met Londen na de sloot een beetje een vreemde slinger op weg naar een hoge en brede oxer. Daarop tikte London de achterste paal er net met de achterbenen af.

Jur Vrieling kreeg met Bubalu VDL zoals dat heet een onverdiend foutje op de laatste hindernis van de driesprong. ,,Bubalu sprong net te groot over het tweede gedeelte, waardoor ik geen mooie afstand kreeg naar de uitsprong en hij net de bovenste paal met de achterbenen licht beroerde, maar toch net te veel. Echt balen, want deze fout hadden we niet verdiend”, aldus Vrieling.

Laura Kraut was natuurlijk blij met haar overwinning. ,,Deze merrie heeft een groot hart en het is een vechtster. Daarbij is ze zeer geconcentreerd tijdens het werk. Dat heb ik vorige week in Aken gemerkt. Daar kon ik voluit door galopperen en dan nog ziet ze de hindernissen op zich af komen, waardoor ze zelf de afstand om goed bij de hindernis te komen perfect weet in te schatten. Daarom kon ik ook echt voluit doorgalopperen naar de laatste hindernis, in de zekerheid dat ze passend bij deze sprong zou komen”, aldus Kraut.

Willem Greve kwam in een wedstrijd in de zand arena zwaar ten val, nadat zijn paard Carambole in de landing struikelde en over de kop sloeg. Terwijl Willem in het zand belandde kreeg hij het volle gewicht van het vallende paard op zijn enkel, die daarop brak. Hij werd overgebracht naar het ziekenhuis, waar de gebroken enkel in het gips werd gezet en is ondertussen weer thuis.
[Stegen.net | KNHS]