archief
contact
+31 6 53239630

Marc Houtzager winnaar van Grote Prijs CHIO Rotterdam

Marc Houtzager op weg naar de zege in het Kralingse Bos.

ROTTERDAM
Marc Houtzager heeft zondag de Grote Prijs van het CHIO in Rotterdam gewonnen. De springruiter uit Rouveen won met Sterrenhof’s Tamino het hoog aangeschreven concours, voor Laura Kraut (Verenigde Staten) en Simon Delestre (Frankrijk). Daarmee stelde Houtzager zich als kandidaat voor de Olympische Spelen.

Van de maarliefst 50 combinaties in dit hoofdnummer bleven er 20 foutloos, waarvan er 19 in de barrage startten. Houtzager zette de winnende tijd op 30.51 seconden en werd daarmee 50.000 euro rijker. Laura Kraut bleef met Cedric maar vier honderdste van een seconde achter. Simon Delestre realiseerde met Napoli du Ry een tijd van 30.61. Nicola Philippaerts wist in de barragemet Carlos de snelste rit neer te zetten, maar dit ging ten koste van een fout, waardoor de Belgische combinatie als zevende eindigde.

Marc Houtzager op weg naar de zege in het Kralingse Bos.

Vier Nederlanders haalden de barrage. Onder hen Rabo talent Hendrik-Jan Schuttert. Hij wist ook in de barrage foutloos te blijven en behaalde een mooie zesde plaats met Cerona. Albert Zoer uit Echten kwam in het stuk niet voor; hij kreeg met Sam twee fouten in het basisparcours.

Bondscoach Rob Ehrens moet zijn ploeg voor de Olympische Spelen nog bekend maken. Dat doet hij na het wereldbekertoernooi van Aken. Naast Houtzager is Gerco Schröder, die in Rotterdam zevende werd, een gegadigde. Jeroen Dubbeldam, die teleurstelde in het Kralingse Bos, gaf na zijn optreden aan zich terug te trekken voor de Spelen.
[Stegen.net | KNHS]

Total
0
Shares
0 deel
0 deel
0 deel
0 Tweet
0 deel
2 comments

Comments are closed.