Vincent Voorn grijpt zege in Maastricht

Vincent Voorn grijpt zege in Maastricht

29 november 2009 20:26 Uit Door redactie
Deel dit met je vrienden

MAASTRICHT – In de wielersport is het gebruikelijk dat renners hun zege opdragen aan een heugelijke dan wel trieste aangelegenheid in de familie. In de hippische sport is dat iets minder gebruikelijk, maar Vincent Voorn uit Dinteloord droeg direct na zijn zege in de Grote Prijs van Jumping Indoor Maastricht deze op aan zijn ouders Irma en Albert Voorn, die op deze  29ste november 33 jaar getrouwd waren. Albert Voorn behaalde als ruiter in 2000 op de Olympische Spelen van Sydney met de hengst Lando de individuele zilveren medaille.

Slechts vier combinaties waren er in geslaagd om de eerste ronde het delicate springparcours van de Grote Prijs foutloos te overwinnen. De Noor Tony André Hansen ging in de barrage als eerste van start met Broker’s Rhani de Puuvil. In zijn haast om een snelle tijd neer te zetten tikte de Noor twee balken uit de lepels. De Oostenrijker Gerfried Puck, die in een jasje rijdt met een knalgroene kleur, probeerde daarna foutloos te blijven, maar ook hij moest een springfout accepteren met 11th And Bleeker.

Vincent Voorn op weg naar de zege in het MECC. ©Digishots

Vincent Voorn op weg naar de zege in het MECC. ©Digishots

,,Ik wist dat de twee ruiters voor mij foutloos waren gebleven, dus wilde ik mijn eigen rit rijden en dat hield voor mij in een strak foutloos rondje en onnodige risico’s vermijden”, aldus Vincent Voorn, die met Audi’s Gestion Priamus Z de daad bij het woord voegde. ,,Ik wist ook dat Uriël Taken na mij zou komen met Rendez-Vous en dat ik hem met een foutloze rit onder druk zou zetten, waardoor hij hopelijk wel dat ene foutje zou maken”, vervolgde Vincent na afloop van zijn winnende rit, die onderstreepte dat de door hem gevolgde tactiek het volledige rendement opleverde. Taken ging snel van start, maar maakte op een hoge steilsprong net dat ene foutje, waardoor Voorn al snel zeker was van de zege. Daarna bleef Uriël Taken in een hoog tempo doorrijden, waardoor hij niet alleen ruim onder de tijd van Voorn dook, maar ook onder de tijd van Puck bleef, waardoor hij tweede werd.

Audi’s Gestion Priamus Z is een 14-jarige hengst, die zo af en toe zijn karakter als hengst laat spreken en dan onmogelijk te bewegen is om nog een sprong te maken. ,,Ongeveer drie maal per jaar speelt dat opstandige karakter hem parten, maar door hem vertrouwen te blijven geven hoop ik het steeds weer op te lossen”, aldus Vincent Voorn, die van zijn vader, die door Vincent consequent met U wordt aangesproken, pal voor de barrage nog wel een vaderlijke raad kreeg: ,,Ga niet jagen, maar rijd dat rondje wat je wilt rijden. Hou je rustig, dan komt het goed!”. Doordat Vincent de raad van zijn vader niet in de wind sloeg kreeg het familie dinertje ter gelegenheid van de 33-jarige echtvereniging een extra feestelijk tintje.

Stegen.net | KNHS