Nick Skelton begint goed op CHIO Aken

Share
  • 4 juli 2012 19:18

door: redactie, 4 juli 2012 19:18

AKEN
Routinier Nick Skelton heeft woensdag dankzij een schitterende rit met de KWPN’er Big Star (Quick Star x Nimmerdor) de Preis von Europa gewonnen. De 54-jarige Skelton voorkwam een Duitse overwinning, want Christian Ahlmann had met Taloubet Z het nakijken. ,,Big Star is m’n beste paard ooit”, aldus Skelton.

Twaalf deelnemers wisten tot de barrage door te dringen, een barrage overigens zonder Nederlanders. Marc Houtzager uit Rouveen reed Sterrehof’s Opium net iets te rustig rond en kreeg √©√©n strafpunt voor het overschrijden van de tijd, toch nog goed voor de 14e plaats. In de barrage zette Nick Skelton de winnende tijd van 49,77 op de klok.

Nick Skelton en Big Star op weg naar de overwinning.

Piet Raijmakers jr (met Van Schijndel’s Rascin) en Leon Thijssen (Haertthago), wisten met respctievelijk 13 en 25 strafpunten in het basisparcours niet te overtuigen. Harrie Smolders deed het wel goed, hij maakte met Regina Z √©√©n foutje. De Duitser Philipp Weishaupt droop na een teleurstellende rit met Bonte Bellini teleurgesteld af. Hij werd daarmee twaalfde. Weishaupt had eerder kritiek geleverd op de Duitse bondscoach Otto Becker, nadat die had besloten om Weishaupt niet in het team op te nemen voor de landenwedstrijd.
[Stegen.net | DPA]