Nick Skelton Olympisch kampioen, Jeroen Dubbeldam mist barrage

Share
  • 19 augustus 2016 21:34

door: redactie, 19 augustus 2016 21:34

Rio de Janeiro | STEGEN.NET

Routinier Nick Skelton is de nieuwe Olympische kampioen bij de springruiters. Jeroen Dubbeldam miste de barrage door een minimale tijdsoverschrijding.
Nick Skelton Big Star olympisch kampioen

Nick Skelton rijdt met Big Star naar de Olympische titel.
FOTO: Fei | Arnd Bronkhorst

De 58-jarige Skelton bleef met zijn nieuwste toppaard Big Star na twee foutloze omlopen ook in de barrage foutloos. Met een tijd van 42,82 seconden was hij in de barrage een beetje sneller dan de Zweed Peder Fredricson. Die wasmet All In de enige andere combinatie die alle hindernissen overeind liet.

Het brons was voor de Canadees Eric Lamaze (Fine Lady). De olympisch kampioen van 2008 bleef titelverdediger Steve Guerdat voor. De Zwitser bereed hetzelfde paard als vier jaar geleden in Londen, Nino des Buissonnets. Hij tikte in de beslissende omloop een balk af evenals de iets sneller Lamaze.

Jeroen Dubbeldam mocht met Zenith niet terugkomen voor de barrage. Hij overschreed in de tweede manche de toegestane tijd met 0,02 seconde.

Daarmee kreeg het laatste optreden van Jeroen Dubbeldam en Zenith een ietwat sneu einde. Zenith wordt volgende maand via een veiling verkocht.