archief
contact
+31 6 53239630

Britse rui­ters domi­ne­ren bij Global Champions Tour Londen

LONDEN — De eer­ste wed­strijd in het kader van de Global Champions Tour die in Londen werd ver­re­den leverde gelijk een ecla­tant Brits suc­ces op. Ben Maher was de glo­ri­euze win­naar met zijn schim­mel Cella, ter­wijl Nick Skelton tweede en William Funnel vierde werd. 
Global Champions Tour London

Met Ben Maher als win­naar met Cella, een tweede plaats voor Nick Skelton (Big Star) en een vierde plaats voor William Funnel (Billy Congo) was één ding zater­dag wel dui­de­lijk. De Britse rui­ters heer­sten voor eigen publiek in de Global Champions Tour, die voor het eerst in Londen werd verreden.

Global Champions Tour London
De hoofd­rol­spe­lers in de GCT in Londen, met win­naar Ben Maher in het midden.

Bij de tien deel­ne­mers in de bar­rage zaten geen Nederlandse rui­ters. Maher rondde het bar­ra­ge­par­cours met zijn schim­mel­mer­rie af in een super tijd van 30,58 en daar kon Skelton met 31,85 niet tegen op. Christian Ahlmann pakte met Taloubet Z de derde plaats met 31,86.

Beste Nederlander was Gerco Schröder, die 28e werd. Hij kreeg met London een spring­fout in de eer­ste omloop. Dat gebeurde ook bij Harrie Smolder, die met Emerald op plaats 30 ein­digde. Ook Maikel van der Vleuten liep met VDL Groep Verdi tegen één spring­foutje aan. Jur Vrieling hoorde met VDL Bubalu twee bal­ken ploffen.

gerelateerde berichten
Total
0
Share