Britse ruiters domineren bij Global Champions Tour Londen

Share
  • 8 juni 2013 19:39

door: redactie, 8 juni 2013 19:39

Met Ben Maher als winnaar met Cella, een tweede plaats voor Nick Skelton (Big Star) en een vierde plaats voor William Funnel (Billy Congo) was één ding zaterdag wel duidelijk. De Britse ruiters heersten voor eigen publiek in de Global Champions Tour, die voor het eerst in Londen werd verreden.

Global Champions Tour London

De hoofdrolspelers in de GCT in Londen, met winnaar Ben Maher in het midden.

Bij de tien deelnemers in de barrage zaten geen Nederlandse ruiters. Maher rondde het barrageparcours met zijn schimmelmerrie af in een super tijd van 30,58 en daar kon Skelton met 31,85 niet tegen op. Christian Ahlmann pakte met Taloubet Z de derde plaats met 31,86.

Beste Nederlander was Gerco Schröder, die 28e werd. Hij kreeg met London een springfout in de eerste omloop. Dat gebeurde ook bij Harrie Smolder, die met Emerald op plaats 30 eindigde. Ook Maikel van der Vleuten liep met VDL Groep Verdi tegen één springfoutje aan. Jur Vrieling hoorde met VDL Bubalu twee balken ploffen.