Miljoenenpaard Totilas definitief niet naar Londen

Share
  • 6 juli 2012 10:10

door: redactie, 6 juli 2012 10:10

KRONBERG
Het zat er aan te komen, maar niettemin is de schok in Duitsland groot: Totilas gaat niet naar de Olympische spelen in Londen. Zijn ruiter Matthias Rath, die lijdt aan de ziekte van Pfeiffer, is te ziek.

De loopbaan van Matthias Rath en Totilas gaat niet over rozen.

Rath laat weten ,,diep teleurgesteld” te zijn. ,,Maar het zou onverantwoordelijk zijn voor mezelf en voor het team als ik in deze gezondheidstoestand voor de nominatie zou gaan.” De arts van het team onderschrijft dat. ,,Als we naar de laatste bloedtesten kijken dan is duidelijk dat Matthias voorlopig geen lichamelijke belasting aankan”, aldus dr. Manfred Giensch.

Eigenaar Paul Schockem√∂hle zag het allemaal wel aankomen. ,,Het is heel spijtig, maar sommige dingen kun je nu eenmaal niet veranderen en moet je gewoon accepteren. Gezondheid is de eerste prioriteit.”
[Stegen.net | WDR]