Wolkbreuken teisteren CSI Twente in Geesteren

Share
  • 15 juli 2012 11:09

door: redactie, 15 juli 2012 11:09

GEESTEREN
De tweede kwalificatie voor de Grote prijs van Twente is zaterdag letterlijk in het water gevallen. De stortvloed aan wolkbreuken voorkwam dat de plaatsingsronde normaal kon worden afgewerkt. Tweederde van het deelnemersveld kwam aan de start, 21 combinaties hielden het voor gezien. Alleen drie Nederlandse ruiters tekenden voor een foutloos rondje. Albert Zoer met Sam, Eric van der Vleuten met VDL Groep Baranus en Vincent Voorn met Audi’s Wizard van de Silverhoeve besloten de barrage achterwege te laten en het prijzengeld voor de eerste drie te delen.

Het showprogramma, dat na de rubriek om de Roelofs Prijs gepland stond op het hoofdterrein, werd afgelast. Na uitvoerig overleg tussen jury, organisatie en ruiters werd besloten dat zondag volgens planning de beste vijftig combinaties van de twee kwalificaties zullen starten in de Grote Prijs van Twente om de Grolsch Trophy.

Regen en modder op het CSI Twente.

Gert-Jan Bruggink is de meest opvallende naam tussen de afvallers voor de Grote Prijs van Twente. De ruiter uit De Lutte had vrijdag een mindere dag en kwam zaterdag in verband met de overvloedige regenval op de terreinen van het Erve Maathuis niet in actie voor de tweede kwalificatie. De startlijst voor de hoofdrubriek van het evenement wordt opgemaakt in omgekeerde volgorde van het klassement van de twee kwalificatieronden.

Daarop gelden twee uitzonderingen. Gerben Morsink en Lowie Joppen kregen zaterdag op verzoek van bondscoach Rob Ehrens toegang tot de tweede kwalificatie om ervaring te doen, maar wisten op voorhand niet toegelaten te worden tot de Grote Prijs. Jur Vrieling kwam punten te kort, maar is als regerend nationaal kampioen automatisch geplaatst.

Voorzitter Gerard Maathuis na het beraad met jury en ruiters: ,,Welke beslissing je ook neemt, er zullen altijd mensen zijn die daarvan op een of andere manier de dupe zijn. Iedereen heeft goed naar elkaar geluisterd. Samen zijn we tot de conclusie gekomen dat we het zo moeten doen.”

Voor zondag wordt minder slecht weer verwacht dan zaterdag. Maathuis: ,,We hebben er het volste vertrouwen in dat het hoofdterrein dan in prima staat is. Op de zandarena is springen sowieso geen probleem. Boven de inspringpistes bij het hoofdterrein hebben we al een dak geplaatst waardoor een ruimte van 40 x 22,5 meter overdekt is. Daar kan dus in elk geval goed worden ingesprongen. Waar nodig zullen we zand laten aanbrengen om ook de rest van de terreinen in een behoorlijke conditie te hebben.”

Voor zondag is wel het springen voor de twee groepen van de klasse L, waarvoor zich in totaal 106 combinaties hadden aangemeld, op terrein III van het programma geschrapt.
[Stegen.net]