archief
contact
+31 6 53239630

NIC Assen: Voorn en Hoorn vooraan

Vincent Voorn rijdt Wizard v.d. Silverhoeve naar de zege in het 1.45. ©Roos Meertens

ASSEN
Vincent Voorn heeft zaterdagavond tijdens het NIC Assen de 1.45-rubriek gewonnen. Voorn zegevierde in deze zware proef in het zadel van de achtjarige hengst Wizard van de Silverhoeve (v. Lupicor). De slotrubriek, een 1.50-parcours met winning round, kwam op naam van Angelique Hoorn en Eurocommerce Damascus.

Vincent Voorn rijdt Wizard v.d. Silverhoeve naar de zege in het 1.45. ©Roos Meertens

Parcoursbouwer Kris van Gelder maakte het de springruiters zaterdag niet gemakkelijk. De 1.45-proef was dermate pittig, dat slechts vier combinaties foutloos wisten te blijven. Dat was nadat in het begin van de wedstrijd de tijd al ruimer was gesteld. Het duurde tot de negentiende rit van de 47 starters, voor er een foutloze ronde kon worden genoteerd.

Die kwam op naam van de Duitse Caroline Müller en direct na haar was het Vincent Voorn die zonder fouten rond ging. Pas in rit 38 kwam de volgende foutloze combinatie binnen, maar daarna volgden er meer binnen de tijd. Ook kwamen er nog vijf combinaties zonder fouten binnen, maar met een tijdsoverschrijding.

Vier combinaties traden uiteindelijk aan in de barrage. Daarbij waren niet de toppers als Albert Zoer, Leon Thijssen, Jos Lansink en Angelique Hoorn. Zij incasseerden strafpunten en bleven in het basisparcours steken.

Caroline Müller op Upgrade beet het spits af in de beslissende rit en kwam uit op 40.75 seconden. De na haar binnentredende Vincent Voorn ging behoudend rond zo leek het, maar toen hij over de laatste hindernis was bleek de tijd sneller dan die van Müller. Voorn klokte 39.48 sec en Müller 40.75. Met die twee combinaties zijn direct de foutloze barrageritten genoemd.
De Belg Constant van Paesschen kwam met Rioso van de Kapel tot 35.61. Zijn snelle rit moest hij echter bekopen met één fout en ook de laatste barragedeelneemster, Stefanie van den Brink, liet met haar Verdi een balkje vallen. In 40.83 werd zij vierde. Voorn erkende dat hij de rubriek niet enorm zwaar vond. ,,Ik had toch meer dan vier foutloze combinaties verwacht. Zelf had ik er niet zoveel moeite mee. In de barrage wist ik wat ik aan mijn paard had. Hij gat er voor, zonder er geforceerd moet worden. Het is een kwaliteitsdier.”

1.50

De hoofdrubriek van zaterdag werd een Nederlands onderonsje. Angelique Hoorn eiste de overwinning op in deze proef en incasseerde 7.000 euro met Eurocommerce Damascus. Marc Houtzager pakte met Sterrehof’s Uppity de tweede plaats en Chantal Regter liet met haar derde plaats (met Aragon) opnieuw zien dat ze in goede vorm steekt. Albert Zoer reed met Sam ook sterk en zette veruit de snelste tijd neer, maar de combinatie uit Echten maakte wel een springfout en eindigde daarmee op de vijfde plaats.
[Stegen.net]

Total
0
Shares
0 deel
0 deel
0 deel
0 Tweet
0 deel