Mooie paardensport op nieuwe locatie CH Schoonloo

Share
  • 20 augustus 2012 12:48

door: redactie, 20 augustus 2012 12:48

SCHOONLOO
Drie dagen mooie sport in Schoonloo met tropische omstandigheden. Dat was het beeld op het jaarlijkse concours van de Knollegruunruiters. Op vrijdag werd begonnen met de M- en Z-dressuur en ook het M- en Z-springen. Op zaterdag de klassen B en L, zowel dressuur als springen en de zondag was voor de ponyruiters.

Veel lovende woorden waren er voor de nieuwe lokatie. Vorig jaar was het springen en dressuur nog gescheiden, nu was alles mooi samen op een hoger gelegen en ruim terrein. Ondanks de hitte waren er niet veel afmeldingen.

Marjan Hooge won beide Z2-proeven.

De klasse Z2-dressuur was een spannende strijd tussen Marjan Hooge met de hengst Richfield en Miranda Trip met Sth’s Wiebe. Beide kwamen uit op 230 punten en werden daarmee gedeeld eerste. Op de derde plek eindigde Jarmilla Peterson met Woody met een nog altijd prima score van 220 punten.

In de tweede proef wist Marjan Hooge ook de eerste plek te bemachtigen met de ervaren Richfield. Ze vormt sinds kort een combinatie met dit paard van stal Krom. Ze behaalde 219 en één punt minder scoorde Jarmilla Peterson met Woody. Op de derde plaats volgde Margareth Hammersma en Patron met 216.

In de klasse Z1 wist de reserve kampioene van Groningen Anemarie Tiktak en Wonder Lady de eerste proef te winnen met 222. In de tweede proef wist Titia Braams-Oosterhuis met Ranita Hoeve Question Mark de overwinning op te eisen met 216. In beide proeven wist Laura Zwart een tweede plaats te behalen ze zadelde hiervoor de paarden Beau en Tiemen.

De klasse Z en ZZ spingen bleek een one woman show te worden voor Maureen Bonder. Het paard Velcaro bleek in bloedvorm en wist overtuigend beide rubrieken te winnen. In de klasse ZZ bleef ze als enige foutloos in de barrage, waarvoor zich twee combinaties wisten te plaatsen. De tweede plaats was voor Claudia van Dijk met Wednesday.

Deelnemers en bezoekers zoeken schaduw op het snikhete CH Schoonloo.

In de Z was het een spannende barrage tussen 9 combinaties. Maureen Bonder wist deze rubriek met overmacht te winnen door foutloos te blijven in een zeer snelle tijd van 42.28sec. De tweede plaast was voor Renate Beuving en Belgique, ze had ruim 4 sec meer tijd nodig in de barrage. De derde plaats was voor Michael Greeve en Wilandra.
[Stegen.net]