archief
contact
+31 6 53239630

Jarmilla Peterson succesvol in Beilen

BEILEN – De eerste week van Indoor Hartje Drenthe zit er op. De dressuurpaarden en pony’s hebben hun verrichtingen vertoond en hebben laten zien dat ook de dressuur in Beilen in populariteit toeneemt. Jarmilla Peterson boekte een dubbel succes in de Z2. Ze won zowel de gewone proef als de kür op muziek.

Hoewel er door de barre weersomstandigheden veel afmeldingen waren, werd er toch flink gestreden voor de prijzen. Onder alle eerste prijswinnaars werden drie plaatsen voor de clinic van Europees kampioene Adelinde Cornelissen verloot. De gelukkigen waren Sandra Homan, Jacoline Jonkers en Rieneke de Weerd en pony-ruiters Tessa Jonker, Marijke Roosjen en Danielle van Bergen.

Hoewel de publieke belangstelling op zondagmiddag, mede door het slechte weer, wat tegenviel, was de clinic van Adelinde Cornelissen erg leerzaam. Publiek en ruiters hebben hier weer veel van opgestoken. Ook kon men genieten van de show van een 10-tal ponyruiters van de Stroomruiters. De combinaties waren uitgedost als Kerstmannetjes, compleet met rode bandages en verdere versieringen. Ondanks dat de pony’s erg fris waren, mede door de kou, werd er een geweldige show door de jeugd gegeven. Zeker voor herhaling vatbaar in de toekomst.

In de Z2 behaalde Jarmilla Peterson een afgetekende overwinning. Met Don Chello behaalde ze 234 punten en dat was duidelijk meer dan Linda Omvlee met Oprah (219). Peterson schreef ook de kür op haar naam, met een resultaat van 67,50%. De Z1 kwam op naam van Anne Lehmann met Pierre (v. Lancet) met 219. Rieneke de Weerd van de LR Nieuwleusen won zaterdag de M2-dressuur. Ze behaalde met Zyrano (v. Sydney) 193 punten. Ze liep daarmee flink uit op de nummer twee, Melanie Spitzers met Zidane van de Sallandruiters (185).

Vanaf donderdag 7 januari is de piste ingericht voor de springruiters. Er wordt aangevangen met de klasse L springen. Indoor Hartje Drenthe duurt nog tot zaterdag 16 januari 2010, en wordt afgesloten met de Grote Prijs voor Z en ZZ combinaties.

Stegen.net

Total
0
Shares
gerelateerde berichten
Total
0
Share