Marloes Oldenhuizing neemt tijdens CH Schoonloo revanche

Marloes Oldenhuizing neemt tijdens CH Schoonloo revanche

16 augustus 2015 12:28 Uit Door redactie
Deel dit met je vrienden

SCHOONLOO | STEGEN.NET

Marloes Oldenhuizing schreef zaterdag tijdens het door buien geteisterde CH Schoonloo beide ZZ-licht rubrieken op haar naam. Ze kreeg met O’Marado’s Boris (v. Santano) mooie punten van de jury.
Het CH Schoonloo werd geteisterd door buien, maar dat leverde wel mooie plaatjes op! Foto: John Bruininck

Het CH Schoonloo werd geteisterd door buien, maar dat leverde wel mooie plaatjes op!
FOTO: JOHN BRUININCK

De ZZ-licht en de Z2 werden op het jaarlijkse concours van de Knollegruunruiters in handicap verreden. In de zwaarste klasse maakte Marloes Oldenhuizing een prima indruk. De amazone uit Leek nam daarmee mooi revanche voor de Drentse kampioenschappen. Daar begon ze sterk met O’Marado’s Boris, maar in de beslissende kür nam de spanning toe en zag Oldenhuizing zich genoodzaakt de proef te beëindigen.

In Schoonloo won de combinatie beide proeven. In ring 7 kwam Oldenhuizing aan kop met een score van 64,57%. Daarmee hield ze Jarmilla Peterson met Woody (62,57%) en Z2-deelneemster Tekie Wubs-Grol met Starlington (62,06%) achter zich.

In de tweede proef in ring 8 won Oldenhuizing met 66,86%. Astrid Reinders stuurde Ducos (v. Westpoint) naar de tweede stek met 65,00%. Thea Mandemaker eindigde als derde met Dumont (62,57%).

In de Z1 behaalde Jarmilla Peterson de hoogste score. De amazone uit Wedde was zeer tevreden over haar proef met Amoriette, die werd gewaardeerd met 222 punten. In de andere proef eindigde Peterson op de vierde plaats en was de overwinning voor Jane van Meerten met Aristo met 217.

Springen
Martijn van Geel schreef de zwaarste springrubriek op z’n naam. De ruiter uit Erm was duidelijk de beste in de in handicap verreden Z/ZZ. In de goed gevulde barrage zette hij met Woodland VI (v. Corland) een foutloze ronde neer in 29,89 seconden. Weite Oldenziel eindigde als tweede met Cerenia M in 30,22. Op plaats drie volgde Sander Naber met Damorkus.

Bert van Mispelaar en Lyanca Hoiting waren de gedeelde winnaars in de klasse L in Schoonloo. foto: Reinold Lowes

Bert van Mispelaar en Lyanca Hoiting waren de gedeelde winnaars in de klasse L in Schoonloo.
FOTO: REINOLD LOWES

Meer foto’s van John Bruininck vind je hier