Cornelissen en Gal vooraan bij wereldbeker Odense

Share
  • 21 oktober 2012 18:42

door: redactie, 21 oktober 2012 18:42

ODENSE
Adelinde Cornelissen heeft tijdens de eerste wereldbekerwedstrijd van het seizoen haar grote klasse meteen weer getoond. De amazone uit Nijkerk kreeg zondagmiddag in Odense voor haar kür op muziek met Jerich Parzival veel waardering van jury en publiek. De combinatie kwam in het eerste grote optreden na de Olympische Spelen tot een score van liefst 88,175 procent.

Ook Edward Gal presteerde met Blue Hors Romanov uitstekend. Hij haalde ook rapportcijfers van ruim een 8 gemiddeld en werd met 80,65 afgetekend tweede, vóór de Deense Anna Kasprzak (Donnperignon). Patrick van der Meer (Uzzo) eindigde met 74,675 als tiende, gevolgd door Marlies van Baalen (BMC Miciano).

Adelinde Cornelissen won met Jerich Parzival in Odense (archief). ©FEI/Dirk Caremans

Cornelissen verdiende met haar zege ruim 11.000 euro.  Ze zei dat het succes te danken was aan de specifieke training van Parzival in de maanden na Londen 2012. ,,We hebben extra hard gewerkt om het in de wedstrijdring meer ontspannen te laten ogen. Die arbeid werpt nu vruchten af. Dat was ook in de Grand Prix al te zien, maar toen hadden we soms een communicatiestoring. In de kür niet. Volgens mij leverden we een helemaal foutloze rit af.”

Edward Gal keek ook met plezier terug op zijn WB-debuut met Romanov. ,,Na het NK en het CHIO hebben we thuis hard geoefend. Hier met een score van ruim 80 procent de baan verlaten, is een mooie beloning.”