Anna Kasprzak wint voor eigen publiek wereldbeker Odense

Share
  • 20 oktober 2013 19:06

door: redactie, 20 oktober 2013 19:06

ODENSE | Stegen.net | KNHS
Hans Peter Minderhoud was zondag bij de start van de wereldbeker dressuur in het Deense Odense de beste Nederlander. Hij werd met Glock’s Romanov zesde. De Deense Anna Kasprzak won voor eigen publiek.

Anna Kasprzak behaalde met Donnperignon (Donnerhall x Mozart) een hoge score van 80.575%. Daarmee wist de 24-jarige amazone de Zweedse Tinne Vilhelmson-Silfven (Don Auriello) net achter zich te laten. De Duitse Isabell Werth eindigde met Don Johnson als derde.

De Deense Anna Kasprzak won in Odense de wereldbeker met Donnperignon.

De Deense Anna Kasprzak won in Odense de wereldbeker met Donnperignon.

De kür van Minderhoud en Romanov zag er beter uit dan de Grand Prix van zaterdag. ,,Ik heb een nieuwe, door Joost Peters gemaakte, kür. Soms heb je aanloop probleempjes, maar het klopte vandaag helemaal. Toch is het best iets onwennig, zo’n nieuwe proef. De Grand Prix op zaterdag was de eerste wedstrijd voor ons na het EK en Romanov was nog niet helemaal bij de les. In de kür was hij dat wel en volgens mij hadden we een iets hogere score verdiend dan de 74% die we nu kregen. Reden daarvan was dat één jurylid, de Zweedse Annette Fransen Jacobaeus, ons zeer laag beoordeelde”, aldus Hans Peter Minderhoud.

Daniëlle Heijkoop eindigde Kingsley Siro als zevende. ,,Ook voor mij was dit de eerste wedstrijd na het EK in Herning en daarnaast mij debuut in een wereldbeker wedstrijd. Het is voor een paard geen gemakkelijk ring, waardoor we in de Grand Prix last hadden van spanning, wat zich zo nu en dan uitte in een iets minder mooie aanleuning. In de kür had ik Siro beter voor elkaar en was er duidelijk minder last van die spanning. Ik kon er lekker aan blijven rijden en voor mijn gevoel hebben we na Herning toch weer progressie weten te boeken”, vertelde Daniëlle Heijkoop.

Patrick van der Meer (Naaldwijk) eindigde met Uzzo als tiende en Laurens van Lieren (Schore) legde met Ulysses la Haya beslag op de 13de klassering. Edward Gal kwam onverwacht niet aan de start.