Edward Gal vooraan bij opening seizoen wereldbeker in Odense

Share
  • 18 oktober 2015 20:11

door: redactie, 18 oktober 2015 20:11

ODENSE | STEGEN.NET | KNHS

Edward Gal heeft in het Deense Odense de eerste wereldbeker van dit seizoen gewonnen. De ruiter uit Oosterbeek kwam met Glock’s Voice tot 78,800%. De Drentse Marjan van der Jagt werd bij haar debuut knap tiende.

In de zaterdag verreden Grand Prix moest Gal nog zijn meerdere erkennen in de Deense Anna Kasprzak met Donnperignon, maar in de Kür stelde Gal orde op zaken.

Edward Gal won met Glock's Voice de wereldbeker in Odense. foto: FEI | Sanne Kolind

Edward Gal won met Glock’s Voice de wereldbeker in Odense.
FEI | SANNE KOLIND

Hans Peter Minderhoud eindigde met Glock’s Romanov (Rohdiamant x Grundstein II) als zesde, terwijl de op dit niveau debuterende Marjan van der Jagt uit Spier met Radetzky (Houston x Vosmaer) heel knap als tiende wist te eindigen.

Storingen
In de Kür van Gal zaten twee kleine storingen, van de uitgestrekte galop naar de draf even een kleine hapering, maar het totaalbeeld bleef vooral in de aanleuning mooi stil. De pirouettes werden mooi gesprongen en de changementen waren ruim en recht.

Hans Peter Minderhoud reed een sprankelende rit, waarbij de charme van Romanov helemaal tot zijn recht kwam. Ook de op dit niveau debuterende Marjan van der Jagt zette een goede proef neer, waarin Radetzky net iets expressiever had mogen ogen.

,,Het positieve is dat we de winst hebben binnengehaald”, was de eerste reactie van bondscoach Wim Ernes. ,,Edward reed een vlot naar voren gereden proef, waarbij Voice er van achterenuit goed aan bleef trekken. Vooral de appuyementen waren erg fraai”, aldus Ernes.

De bondscoach vond het jammer dat Minderhoud na de eerste pirouette enige problemen kreeg met de aanleuning. ,,Hans Peter begon erg sterk, maar het duurde net te lang voordat hij de aanleuning weer mooi voor elkaar had en dat kostte veel punten”.

Mooi debuut
Ook over het debuut van Marjan van der Jagt was Ernes goed te spreken. ,,Marjan eindigde als tiende, maar dat was wel drie plaatsen hoger dan haar klassering op zaterdag in de Grand Prix. Zij reed binnen haar mogelijkheden een goede en mooi opgebouwde Kür, die aan expressiviteit nog kan winnen.”