NIC Assen: zege voor Britse Yazmin Pinchen

Share
  • 12 oktober 2012 17:58

door: redactie, 12 oktober 2012 17:58

ASSEN
Yazmin Pinchen wist vrijdagmiddag bij het concours hippique NIC Assen een wedstrijd over 1.40 meter, direct op tijd, op haar naam te schrijven. Met 68 starters was het een volle rubriek waarin de Britse amazone lang in spanning werd gehouden.

Vanuit de elfde rit, waarin zij met Lowriver Queen 2 een tijd had neergezet van 56.21 seconden, was het voor haar alleen maar toekijken. Bijna anderhalf uur later wist ze waar ze aan toe was. De concurrentie had zich stuk gebeten op haar snelle ronde, hetgeen betekende dat Pinchen zich winnaar mocht noemen.

In de slotfase werd het spannend toen haar landgenoot Michael Whitaker snel door de ring ging. Met Wild Rose vormde Whitaker een serieuze bedreiging voor Pinchen, maar uiteindelijk kwam hij een halve seconde tekort om de zege te pakken. Jos Verlooy wist zich met Wamira en een tijd van 58.07 verzekerd van de derde plek.

Yazmine Pinchen neemt een hindernis met Lowriver Queen. ©Roos Meertens

Het lukte Roelof Bril niet die tijd te verbeteren. Bril liet de klok stilstaan op 61.38. Met zijn 9-jarige ruin Wembley leverde dat de Westendorper ruiter de vierde plek op. Bril werd gevolgd door Piet Raymakers, die met Van Schijndels Lys Platiere uit kwam op 61.93.

Van de Pol wint

Nederlands succes was er vrijdagochtend een internationale springrubriek. Bert Jan van de Pol wist met Zambezi een springwedstrijd over hindernissen van 1.30 m. met ingebouwde barrage op zijn naam te schrijven. In het grote deelnemersveld, waarin 69 starts te zien waren, ging de Brabantse ruiter als 29-ste de ring in en hield tot het eind stand tijdens deze strijd om de NIC Donateurs Prijs. Zijn tijd in het tweede deel van de rit was 32.11 seconden en daarmee door hij onder de tijd van Sjaak Sleiderink. Met Lumina LI kwam de ruiter uit Weerselo tot 32.72, niet genoeg dus om Van de Pol voor te blijven. Maar alle andere 67 deelnemers konden niet tippen aan die tijd, waarmee Sleiderink tweede werd. De Duitser Rolf Moorman legde met Cedrick beslag op de derde plaats met in de ingebouwde barrage een tijd van 32.94.
[Stegen.net]