Home » Chantal Regter wint eerste M-rubriek op NIC Assen
springen

Chantal Regter wint eerste M-rubriek op NIC Assen

ASSEN | Stegen.net
De eerste klap was voor Chantal Regter donderdag een daalder waard. Op de openingsdag van het NIC Assen won de amazone uit Assen voor eigen publiek de M-klasse. Marleen Schütte uit Emmen schreef met Follow Me de Z-rubriek op haar naam.

De M-rubriek was goed gevuld en sterk bezet. Het parcours was niet heel zwaar en dat resulteerde in behoorlijk veel foutloze ritten. Ruim 20 combinaties kwamen in de afsluitende barrage aan de start. De tijden lagen daarin dicht bij elkaar.

Chantal Regter op weg naar de zege in de M-klasse met Charly Chaplin. ©Roos Meertens
Chantal Regter op weg naar de zege in de M-klasse met Charley Chaplin. ©Roos Meertens

Elmar van Hoorn had lange tijd zicht op de zege. De ruiter uit Sappemeer zette als zesde deelnemer in de barrage een tijd van 30.43 neer met Brasil. Pas tegen het eind werd Van Hoorn nog van de eerste plek verdreven. Daar baalde hij natuurlijk van, maar de tweede plaats was ook een mooi resultaat. ,,Dit is een enorm snel paard, dat al heel veel heeft gewonnen. Hij is echt razendsnel.”

De zege was uiteindelijk dus voor Chantal Regter. Zij reed met Charley Chaplin een rappe ronde in 28.88 en glunderde na haar overwinning. ,,Natuurlijk was ik extra op de overwinning gebrand, want ik woon sinds een tijdje in Assen. Je kon in dit parcours niet veel alternatieve routes bedenken en ik heb vooraf ook niet gezien hoe de concurrentie het deed. Ik dacht gewoon: ik ga er voor en dat is dus gelukt!”

Klasse Z

Marleen Schütte heeft op de eerste dag van het concours hippique NIC Assen de winst behaald in de klasse Z. De amazone uit Emmen kwam met haar 18-jarige merrie Follow Me (v. For Pleasure) tot een foutloze rit in de barrage. In de voorlaatste van elf barrageritten troefde de Drentse kampioene haar concurrenten af. Met 32.40 seconden zette ze de winnende tijd op de klok. Schütte dook daarmee bijna een halve seconde onder de tijd van Suzanne Tepper. Deze amazone uit Veendam was met Tum-tum (v. Haarlem) tot 33.69 gekomen. Kort daarvoor was Chantal Regter (Assen) met Quilando (v. Quintender) ook foutloos gebleven in 33.69.

Marleen Schütte rijdt Follow Me naar de overwinning in de klasse Z. ©Roos Meertens
Marleen Schütte rijdt Follow Me naar de overwinning in de klasse Z. ©Roos Meertens

,,De oudjes doen het nog goed”, lachte Marleen Schütte vanaf haar paard, nadat ze de bloemen in ontvangst had genomen. ,,Het paard is achttien jaar, maar heeft nog een geweldige wilskracht en een enorm vermogen”, aldus Schütte.

Ook de ZZ kreeg een amazone als winnaar. Yvonne van Dijk voerde de ereronde aan, nadat ze met Vayrenta een prachtige barragerit had getoond. Niels Mulder had met Pruso het nakijken. De derde plaats was voor Hester Klompmaker met Aimee.

Emmenaar van Russische komaf, Stephan Adamowicz, zegevierde in het L-springen. Hij was in de barrage bijna twee seconden sneller dan Francine Pijper. Adamowicz kwam op de rug van Diesel 10 PS tot een tijd van 44,22 seconden.

over de auteur

redactie Stegen.net

De redactie van Stegen.net bericht sinds 1995 over de paardensport, met het accent op Noord-Nederland.

Heb je tips en/of aanmerkingen of verbeteringen, meld die dan op info@stegen.net