Vol en gevarieerd programma op NIC Assen

  • 13 oktober 2011 16:36
door: redactie, 13 oktober 2011 16:36

ASSEN
Vorig jaar ging het NIC in Assen niet door, maar het evenement keert sterk terug op de wedstrijdkalender. Albert Zoer, Jos Lansink, Marc Houtzager, Ben Maher, Angelique Hoorn en Nathalie van der Mei. Zij maken met vele anderen deel uit van het sterke veld van springruiters dat acte de presence geeft tijdens het NIC Assen.

De piste van de TT Hal, tijdens de eerste editie van het NIC in Assen in 2009.

Het Noordelijk Internationaal Concours hippique Assen, dat van 19 tot en met 23 oktober in de TT Hall in Assen wordt gehouden, heeft naast deze deelnemers van wereldfaam, nog meer toppers in de ring. Bij de dressuurdeelnemers staat de winnares van de Wereldbeker Dressuur Adelinde Cornelissen op de lijst van deelnemers, evenals onder meer Christa Laarakkers en Marlies van Baalen.

Voor de tuigpaardliefhebbers biedt NIC Assen natuurlijk ook het puikje van de mensport, zoals onder andere Derk Jan en Hanneke Mekkes, Lambertus Huckriede, Stal Boelens, Leendert Veerman en Jan Jordans. NIC Assen biedt een gevarieerd programma, waarin niet alleen aandacht is voor de topsport, maar ook voor de breedtesport.

De Grote Prijs van de Provincie Drenthe is de hoofdschotel bij het internationale springen. Voor dat onderdeel mag het enige 3-sterren concours van Noord Nederland zich verheugen in een deelnemersveld van internationale klasse. Naast de reeds genoemde deelnemers zijn ook onder meer Ben Schröder, Nathalie van der Mei, Suzanne Tepper, Eric van der Vleuten en Leon Thijssen uit Nederland van de partij, evenals de vele sterke buitenlanders waaronder Jos Lansink (België), Julia Kayser (Oostenrijk) en Niels Bruynsseels (België). Natuurlijk is de winnaar van de Grote Prijs van 2009 ook actief, Michael Greeve.

Tijdens de openingsdag is er een Tuigpaardenfestijn, waarbij een wedstrijd wordt gehouden, zoals nog niet eerder in Nederland is geweest. Het puikje van de zalm komt in de ring, waarbij de toppers in de tuigpaard-categorieën 2, 3 en 4 het tegen elkaar zullen opnemen. Grote namen zullen present zijn. Derk Jan Mekkes brengt zijn topper Primeval Bentley VDL voor het voetlicht. In augustus van dit jaar wist Derk Jan Mekkes met de vijfjarige vos de competitie van de KNHS Silfit Masterclass op zijn naam te schrijven. Lambertus Huckriede komt met zijn twee toppaarden Unaniem en Business naar Assen.

De liefhebbers van de dressuur kunnen eveneens hun hart ophalen. Op donderdagmiddag komen de deelnemers in de ZZ-licht en ZZ-zwaar in de ring met onder meer Wilmer Lanning en Vai Bruntink. Zaterdagochtend staat de Prix St. George voor de dressuurdeelnemers op het programma en op zondag de Z2 kür op muziek. Tevens zal wereldtopper Adelinde Cornelissen zondagochtend haar nieuwe fanclub tijdens NIC Assen presenteren. Ze zal ook trachten een wereldrecord lesgeven in ponydressuur neer te zetten.
Zondagavond 23 oktober vindt het grote Dressuurgala NIC Assen 2011 plaats, waarbij Adelinde Cornelissen met haar toppaard Jerich Parzival in de ring komt, om haar winnende EK-kür aan het publiek voor te schotelen.
[Stegen.net]