Zege Jeroen Dubbeldam en Utascha SFN in wereldbeker

Share
  • 15 oktober 2012 10:31

door: redactie, 15 oktober 2012 10:31

OSLO
Jeroen Dubbeldam heeft zondag de Grote Prijs van het Noorse Oslo gewonnen, de eerste van in totaal twaalf kwalificatiemanches voor de Wereldbeker in de West-Europese zone.

De ruiter uit Weerselo bleef met zijn paard Utasha SFN foutloos in de barrage met acht en had met 43.79 seconden de snelste tijd. Dubbeldam had 4 honderdste voorsprong op de Zwitser Beat Mändli (Louis) en 19 honderdste op de Spanjaard Sergio Alvarez Moya (Carlo). Maikel van der Vleuten presteerde ook sterk. De ruiter uit Mierlo pakte de vierde plaats met de hengst VDL Groep Verdi.

Jeroen Dubbeldam met Utascha SFN.

Dubbeldam ging in de barrage voluit. ,,Ik had gezien dat de eerste starter de Zwitser Beat Mändli met Louis alles op alles zette om een hele goede tijd neer te zetten en dat hem dat foutloos lukte. Daarop had ik geen keus en moest ook voluit gaan. Utascha SFN sprong fantastisch en we slaagden er in om vier honderdste van een seconde onder de tijd van Mändli te duiken. Eerlijk is eerlijk, ik ben blij dat ik de rit van Mändli heb gezien, want anders zou ik vermoedelijk nooit zoveel risico genomen hebben als ik nu heb gedaan.”

De zege in Oslo nam bij Dubbeldam alle twijfel weg. ,,Voorafgaande aan deze wedstrijd heb ik mezelf de vraag gesteld of Utascha en ik klaar zouden zijn voor het indoor seizoen. Maar nu weet ik dat we een goed duo vormen. Utascha gaf me een prima gevoel, mede omdat we elkaar nu volledig begrijpen en ik ga met veel verwachtingen volgende week met haar naar de wereldbekerwedstrijd in Helsinki.” Die wedstrijd is op 23 oktober.
[Stegen.net | Belga | KNHS]