Prachtige seizoenstart Jeroen Dubbeldam en Utascha

Share
  • 21 oktober 2012 18:09

door: redactie, 21 oktober 2012 18:09

HELSINKI
Jeroen Dubbeldam kan terugkijken op een uitstekend concours in Helsinki. De ruiter uit Weerselo werd zondag derde in de wereldbeker met BMC Utascha SFN, nadat hij zaterdag met BMC Quality Time al tweede werd in de Grote Prijs. Dubbeldam is daarmee ijzersterk aan het seizoen begonnen, want in Oslo won hij vorig weekend al de wereldbeker.

In de wereldbeker in Helsinki bleven 14 combinaties foutloos in het basisparcours, met naast Dubbeldam ook Maikel van der Vleuten (met VDL Groep Verdi) en verrassend Henk van de Pol met Warrant (v. Numero Uno). Dubbeldam moest in de barrage als eerste en nam veel risico. Met twee keer het nodige geluk hield hij met Utascha opnieuw de nul op het scorebord, in een tijd van 38,98.

Jeroen Dubbeldam en Utascha SFN beleven een droomstart in dit winterseizoen. ©FEI/Annette Boe Ostergaard

Dubbeldam stond geruime tijd aan de leiding, maar moest uiteindelijk toch genoegen nemen met de derde plaats, nog altijd goed voor 18.000 euro. De zege ging na een kamikazerit naar de misschien wel slechtst rijdende deelnemer in de barrage, de Fransman Roger Yves Bost met Castle Forbes Myrtille Paulois. Tweede werd de Spanjaard Sergio Alvarez Moya met Carlo.

Maikel van der Vleuten en Verdi kwamen met een springfout op de zevende plaats terecht. Henk van de Pol reed in de barrage op safe, maar kreeg op de laatste sprong geen goede afstand en knalde met Warrant dwars door de hindernis. Door zijn langzame tijd werd de zichtbaar balende Van de Pol tiende.

Dubbeldam staat na twee wedstrijden aan kop in de tussenstand van de wereldbeker met 35 punten. De Spanjaard Sergio Alvarez Moya volgt met 32 punten. Van der Vleuten neemt een voorlopige vierde plaats in.

De rit van Jeroen Dubbeldam en Utascha SFN: