Jeroen Dubbeldam is toppaard Simon kwijt

Share
  • 8 november 2011 14:12

door: redactie, 8 november 2011 14:12

WEERSELO
Jeroen Dubbeldam moet verder zonder zijn toppaard BMC Van Grunsven Simon (v. Mr. Blue). De gebroeders Van Grunsven, eigenaren van Simon, hebben het paard verkocht, zo bevestigt Dubbeldam.

Jeroen Dubbeldam met Simon tijdens Indoor Brabant.

De ruiter uit Weerselo stond met Simon op de eerste plaats van de wereldranking. De combinatie gold als een belangrijke kandidaat voor een olympische medaille, op de Spelen van 2012 in Londen. ,,Dit is heel, heel vervelend”, aldus Dubbeldam. ,,Als ruiter weet je echter dat dit kan gebeuren.” Hij won in 2010 de Grote Prijs van Calgary en de kwalificatie van de wereldbeker in Verona met Simon. De Amerikaanse Beezie Madden gaat Simon rijden voor de nieuwe eigenaar. En daar kan Dubbeldam mee leven. ,,Zo’n paard verdient geen tweederangs ruiter.”

De olympisch kampioen van 2000 heeft nog wel de beschikking over Utascha van het springpaardenfonds, dat het paard onlangs weghaalde bij Eric van der Vleuten. Het is nog onduidelijk of Dubbeldam de vaste ruiter wordt van Utascha.
[Stegen.net]