Wereldbeker Verona prooi voor Christian Ahlmann en Aragon Z

Share
  • 11 november 2013 10:24

door: redactie, 11 november 2013 10:24

VERONA | Stegen.net | DPA
Christian Ahlmann zorgde zondag voor de eerste Duitse zege dit seizoen in de wereldbeker. De 38-jarige ruiter uit Marl won de proef met Aragon. Maikel van der Vleuten was op plaats zes de beste Nederlander met VDL Groep Verdi.

Christian Ahlmann was met Aragon de beste in Verona.

Christian Ahlmann was met Aragon de beste in Verona.

Twaalf combinaties streden in de barrage om de punten en het prijzengeld. Christian Ahlmann zette met een foutloze rit in 44,38 seconden de winnende rit neer met de 12-jarige ruin Aragon Z. De tweede plaats ging naar Scott Brash met Ursula, gevolgd door outsider Luca Maria Moneta uit Italië met Neptune.

Maikel van der Vleuten bleef in de barrage ook foutloos met VDL Groep Verdi en zette een tijd neer van 47,12. Hij was daarmee de langzaamste foutloze deelnemer in de barrage. Jeroen Dubbeldam greep net naast de beslissende ronde. Hij maakte met Utascha SFN een springfout in het basisparcours, maar was wel zo snel dat de ruiter uit Weerselo nog 13e werd. Ook Jur Vrieling kreeg met VDL Bubalu een fout in het basisparcours, hij werd 23e.

In de tussenstand van de wereldbeker heeft Scott Brash de leiding overgenomen, dankzij zijn tweede plaats in Verona. Na drie van de tien wedstrijden staat Steve Guerdat nu tweede en Luciana Diniz derde.