archief
contact
+31 6 53239630

Wereldbeker Verona prooi voor Christian Ahlmann en Aragon Z

VERONA — Maikel van der Vleuten was zon­dag de beste Nederlander in de wereld­be­ker in Verona. Hij werd zesde met VDL Groep Verdi. De derde wed­strijd van dit sei­zoen werd gewon­nen door de Duitser Christian Ahlmann met Aragon Z. 
Christian Ahlmann was met Aragon de beste in Verona.

VERONA | Stegen.net | DPA
Christian Ahlmann zorgde zon­dag voor de eer­ste Duitse zege dit sei­zoen in de wereld­be­ker. De 38-jarige rui­ter uit Marl won de proef met Aragon. Maikel van der Vleuten was op plaats zes de beste Nederlander met VDL Groep Verdi.

Christian Ahlmann was met Aragon de beste in Verona.
Christian Ahlmann was met Aragon de beste in Verona.

Twaalf com­bi­na­ties stre­den in de bar­rage om de pun­ten en het prij­zen­geld. Christian Ahlmann zette met een fout­loze rit in 44,38 secon­den de win­nende rit neer met de 12-jarige ruin Aragon Z. De tweede plaats ging naar Scott Brash met Ursula, gevolgd door out­si­der Luca Maria Moneta uit Italië met Neptune.

Maikel van der Vleuten bleef in de bar­rage ook fout­loos met VDL Groep Verdi en zette een tijd neer van 47,12. Hij was daar­mee de lang­zaamste fout­loze deel­ne­mer in de bar­rage. Jeroen Dubbeldam greep net naast de beslis­sende ronde. Hij maakte met Utascha SFN een spring­fout in het basis­par­cours, maar was wel zo snel dat de rui­ter uit Weerselo nog 13e werd. Ook Jur Vrieling kreeg met VDL Bubalu een fout in het basis­par­cours, hij werd 23e.

In de tus­sen­stand van de wereld­be­ker heeft Scott Brash de lei­ding over­ge­no­men, dank­zij zijn tweede plaats in Verona. Na drie van de tien wed­strij­den staat Steve Guerdat nu tweede en Luciana Diniz derde.

gerelateerde berichten
Total
0
Share