archief
contact
+31 6 53239630

Rapide Viando SFN bezweken aan besmetting met MRSA-bacterie

HAAKSBERGEN – De elfjarige Rapide Viando SFN (v. Heartbreaker) is dood. De ruin is zaterdag bezweken aan de gevolgen van een besmetting met de MRSA-bacterie, die resistent is voor antibiotica. De directie van het Springpaarden Fonds Nederland zegt geschokt te zijn en spreekt van een groot verlies.
Chantal Regter en Rapide Viando na de overwinning in Wierden. ©Hippisch Twente

Droevenis bij het Springpaarden Fonds Nederland (SFN). Zaterdag werd bekend dat Rapide Viando SFN is overleden. Het paard is bezweken aan de gevolgen van een besmetting met de MRSA-bacterie.

Chantal Regter en Rapide Viando na de overwinning in Wierden. ©Hippisch Twente
Chantal Regter en Rapide Viando na de overwinning vorig jaar in de Grote Prijs van Wierden. ©Hippisch Twente

Bij Rapide Viando SFN werd onlangs een lichte ontsteking in het hoefgewricht links voor geconstateerd. Deze lichte ontsteking werd behandeld en kort daarna werd vastgesteld dat er complicaties optraden. Daarop werd Rapide Viando SFN overgebracht naar de paardenkliniek De Watermolen. Daar werd de besmetting met de MRSA-bacterie vastgesteld. Deze bacterie is resistent en daardoor uitermate moeilijk te behandelen. Ondanks alle inspanningen van kliniek De Watermolen in Haaksbergen kon het paard niet gered worden.

Rapide Viando SFN werd geboren op 13 maart 2002 bij H.A. Langeslag te Berlicum (NB). De vos ruin had Heartbreaker als vader en de moeder Phantum was een dochter van Concorde. Onder Chantal Regter won Rapide Viando SFN in 2012 de Grote Prijs van Wierden en zij maakten ook met twee tweede plaatsen in de hoofdnummers van het NIC Assen veel indruk. Dit jaar eindigde Viando als achtste in de Grote Prijs van Drachten en als zesde in een 1.50 m. wedstrijd tijdens Jumping Amsterdam. ,,Iedereen die bij het SFN betrokken is voelt zich erg geschokt over dit enorme verlies”, aldus Jacob Melissen van de directie van het SFN.

Total
0
Shares
0 deel
0 deel
0 deel
0 Tweet
0 deel