Van der Schans zesde in Grote Prijs Oldenburg

Share
  • 11 november 2012 19:14

door: redactie, 11 november 2012 19:14

OLDENBURG
Wout-Jan van der Schans is zondag zesde geworden in de Grote Prijs van Oldenburg. De ruiter uit Nijker was op het Duitse evenement de snelste in de barrage, maar maakte met Eurocommerce Seoel wel een fout. Albert Zoer werd met Wollie Bollie zevende.

Wout-Jan van der Schans met Seoul (archief).

De overwinning ging naar Holger Hetzel uit Goch. Hij was met Little Tinka bijna een halve seconde sneller dan Marc Bettinger met ZZ Top. Jörg Naeve stuurde Calado naar de derde plaats. Hetzel verdiende met zijn overwinning 7.500 euro. Twaalf van de 51 starters wisten zich voor de barrage in de Weser Ems Halle te plaatsen.

Dressuur

Naast internationale springwedstrijden stonden er in Oldenburg ook internationale dressuurwedstrijden op het programma. Madeleine Witte-Vrees (Schijndel) stuurde haar troef Blom’s Wynton (v. Jazz) naar een zeer goede tweede plaats in de Grand Prix met een score van 71.383%, achter de Oostenrijkse Victoria Max-Theurer met Blind Date, die een score van 73.191% realiseerde.

Daniëlle Heijkoop (Rotterdam) legde met Siro (v. Gribaldi) beslag op de zesde plek in de Grand Prix.
In de Grand Prix Special was het wederom de Oostenrijkse Max-Theurer die de overwinning opeiste. Madeleine Witte-Vrees moest nu genoegen nemen met de derde plek, terwijl Daniëlle Heijkoop nu als vijfde eindigde.