Jur Vrieling grijpt in Frankfurt opnieuw naast dure auto

Share
  • 16 december 2012 21:59

door: redactie, 16 december 2012 21:59

FRANKFURT
Jur Vrieling greep zondag in de Grote Prijs van Hessen net naast de hoofdprijs, een nieuwe auto. ,,Natuurlijk ben ik blij met de tweede plaats, maar dit is verdorie al de derde auto in twee weken tijd die aan mijn neus voorbij gaat”, aldus Vrieling, die met VDL Bubalu alleen de Duitser Christian Ahlmann (met Lorena) voor moest laten gaan.

Vorige week miste Vrieling in de Zweedse hoofdstad Stockholm op een haar twee auto’s en nu in Frankfurt greep hij weer net mis. Schrale troost voor de ruiter uit Holwierde is dat hij in Stockholm wel een auto wist te winnen voor beste ruiter van het concours.

Jur Vrieling op VDL Bubalu. (archief).

In de Grote Prijs van Hessen, het sluitstuk van het internationale spring- en dressuurconcours in Frankfurt, plaatsten zich maar liefst 14 combinaties voor de barrage. Daaronder Jur Vrieling met zijn Olympische zilveren hengst VDL Bubalu. Ook Rabo Talententeamlid Hendrik-Jan Schuttert (Ommen) had zich met een zeer overtuigende Cerona HS voor de barrage geplaatst. Vlak voor de barrage constateerde Schuttert een lichte blessure bij zijn paard, waarop hij besloot niet in deze barrage van start te gaan. Schuttert eindigde daardoor als 14de.

Jur Vrieling moest vrij vooraan in het veld van barrageruiters van start gaan. Vrieling deed dat uiterst energiek en nam overal de kortste weg, wat resulteerde in een eindtijd van 37.68 sec. ,,Ik was op dat moment de snelste en dan ga je hopen op de fouten van anderen. Met de Duitsers Christian Ahlmann met Lorena en Janne-Friederike Meyer achter me wist ik dat ik me niet rijk moest gaan rekenen. Lorena van Ahlmann is een zeer snel paard en datzelfde geldt ook voor Grace van Meyer. Ik heb werkelijk zo hard gereden als ik kon en als men mij zou vragen waar ik een tiende van een seconde heb laten liggen dan zou ik het werkelijk niet weten”, aldus Vrieling.

De overwinning ging naar Christian Ahlmann, die ruim een seconde sneller het parcours aflegde dan Vrieling. De 37-jarige Ahlmann won ook vorig jaar al in Frankfurt. Meyer ging ook erg hard, maar in een scherpe wending naar rechts verloor ze even de controle, waardoor ze vele seconden verloor en uiteindelijk slechts achtste werd. De derde plek ging naar de Australische Amy Graham met Bella Baloubet.