Weer prima klassering Jur Vrieling en VDL Bubalu

Share
  • 18 maart 2012 23:15

door: redactie, 18 maart 2012 23:15

BRAUNSCHWEIG
Jur Vrieling heeft opnieuw een uitstekende klassering behaald met de hengst VDL Bubalu. De ruiter uit Holwierde werd zondag tijdens de Löwen Classics fraai tweede in de Grote Prijs van Braunschweig, die werd gewonnen door de 40-jarige Duitser Hans-Dieter Dreher met Embassy.

Jur Vrieling met VDL Bubalu (archief).

In de barrage kwam Vrieling een fractie te kort om de Duitser te kunnen kloppen, maar de tweede prijs leverde toch nog 12.000 euro op. Marc Houtzager uit Rouveen, die zich met Sterrehof’s Voltaire ook voor de barrage had geplaatst, noteerde daarin drie springfouten en bleef steken op de tiende plek.

Winnaar Hans Dieter Dreher met Embassy.

Nathalie van der Mei uit Makkinga miste met Eurocommerce Vingino de barrage door een minieme overschrijding van de tijd in het basisparcours en werd met één enkele strafpunt twaalfde. Albert Zoer kreeg met Sam een fout in het basisparcours en werd 14e.

Jur Vrieling wist op vrijdag de kwalificatiewedstrijd in de midden tour winnend af te sluiten met de KWPN goedgekeurde hengst VDL Wittinger, maar moest in die finalewedstrijd genoegen nemen met de derde plaats. Gert-Jan Bruggink wist op zaterdag te zegevieren in de finale wedstrijd voor jonge paarden. Met Primeval Dejavu was Bruggink in de barrage twee honderdste van een seconde sneller dan de Zweedse Linn Zakariasson met Call Me Numer One.

Parijs

In de Grote Prijs van parijs was Gerco Schröder de beste Nederlander. Hij stuurde Eurocommerce California naar de vijfde plaats. Maikel van der Vleuren werd zesde met VDL Groep Verdi. De voor Ukraïne rijdende Katharina Offel pakte de eerste prijs met Cathleen.
[Stegen.net | KNHS]