Lucratief uitstapje Jur Vrieling naar Stockholm

Share
  • 2 december 2012 23:44

door: redactie, 2 december 2012 23:44

Jur Vrieling is zondag met VDL Bubalu derde geworden in de Grote Prijs van Stockholm. De springruiter uit Holwierde moest in de barrage als eerste de ring in. Hij reed, evenals in de eerste omloop, behoudend en dat kwam hem op een strafpunt te staan wegens overschrijding van de toegestane tijd. De combinatie maakte bovendien een springfout en moest genoegen nemen met een premie van bijna 8800 euro.

Jur Vrieling met VDL Bubalu (archief). ©Jacob Melissen

De Zweedse Malin Baryard-Johnsson (Tornesch) won het hoofdnummer en kreeg een auto. Ze bleef als enige tweemaal foutloos. Haar landgenoot Peder Fredricson (Cash In) werd tweede. Vrieling was tevreden over zijn uitstekend springende hengst. ,,Net als vorig jaar hebben we Bubalu na het CSIO in Calgary rust gegeven. Daarna had hij een paar wedstrijden nodig om weer in het ritme te komen. Dat lijkt dit jaar net zo te zijn.”

Voor Vrieling was het een lucratief uitstapje naar Zweden. In totaal streek hij zo’n 30 mille op door in de hoofdrubriek van zaterdag tweede te worden met Bubalu. Hij kwam minder dan een seconde tekort voor een Volkswagen. Die ging nu naar de garage van de Zweed Henrik von Eckermann (Bacarole). De Groninger won bovendien de puissance op een ongezadeld paard. Aniviero Z tilde hem over 1,94 meter. Robert Whitaker (Waterstone) haalde deze hoogte ook.