Jur Vrieling wint met Zirocco Blue hoofdnummer in Kopenhagen

Share
  • 26 mei 2013 19:17

door: redactie, 26 mei 2013 19:17

Jur Vrieling heeft op de slotdag van het concours hippique van Kopenhagen, de First International Grand Prix, het hoofdnummer op zijn erelijst bijgeschreven. De succesvolle springruiter uit het Groningse dorp Holwierde bleef met de jonge schimmelhengst Zirocco Blue VdL in de tweede manche opnieuw foutloos. Met een eindtijd van 53,53 seconden was hij bovendien sneller dan de Ier Thomas Ryan (Cruise On Clover).

Jur Vrieling Zirocco Blue VDL

Jur Vrieling met Zirocco Blue VDL (archief). ©kwpn.nl

Vrieling verdiende met zijn zege 50.000 Deense kronen (6700 euro). Willem Greve eindigde met Carambole als derde. Hij overschreed in het beslissende parcours de toegestane tijd iets. Dat kwam hem op een strafpunt te staan. Het Nederlandse duo won vrijdag ook al de landenwedstrijd in gezelschap van Suzanne Tepper en Hendrik-Jan Schuttert.

Vrieling was uitzinnig van vreugde. ,,Dit is werkelijk ongelooflijk. Als enige dubbel foutloos in de landenwedstrijd en nu in de Grote Prijs weer geen paal aangeraakt. Abnormaal. Ik heb het altijd geroepen dat dit paard Grote Prijzen zou gaan winnen, maar dat hij meteen de eerste waarin hij van start gaat op zijn naam schrijft is eigenlijk niet mogelijk. De tweede ronde was een barrage en ik heb hem tweemaal op de hengstenkeuring voluit in een barrage gereden, maar dat is de enige ervaring die dit paard heeft met het lopen van een barrage. Dit is zijn derde buitenconcours in dit jaar. Vorig jaar heb ik hem een paar maal in landelijke rubrieken gereden en dit jaar was het NK in Mierlo de eerste echte wedstrijd, daar na een landelijke wedstrijd en nu hier in Kopenhagen. Ik ben er stil van”, aldus een uiterst spraakzame Vrieling.