Marc Houtzager en Sterrehof’s Tamino sterk in zware WB Londen

Share
  • 23 december 2012 12:12

door: redactie, 23 december 2012 12:12

LONDEN
Met twee geweldige ritten heeft Marc Houtzager zaterdag in het volgepakte Olympia de wereldbeker gewonnen met Sterrehof’s Tamino (v. Numero Uno). De ruiter uit Rouveen kwam geen moment in de problemen in het uitermate moeilijke parcours dat de Nederlandse parcoursbouwer Louis Konickx had opgesteld. Gerco Schröder pakte met London de zesde plaats.

Marc Houtzager en Sterrehof's Tamino tijdens de prijsuitreiking. ©FEI/Kit Houghton

Marc Houtzager en Sterrehof’s Tamino tijdens de prijsuitreiking. ©FEI/Kit Houghton

Marc Houtzager was zeer gelukkig met deze overwinning. ,,Tamino sprong werkelijk abnormaal. Hij is in een glanzende vorm. Dat bewees hij ook drie weken geleden in Parijs, waar we Grote Prijs wisten te winnen. In mijn ogen was het basisparcours lastig, maar voor de top combinaties goed te doen. Het is een geruststellende gedachte te weten dat Tamino een snel paard is en daarmee kun je in de barrage je voordeel doen.” In de tussenstand van de wereldbeker klom Houtzager op naar de dertiende plaats.

Gerco Schröder verscheen in deze wereldbeker kwalificatiewedstrijd aan de start met zijn Olympische paard London en plaatste zich bij de acht combinaties voor de barrage. Daarin nam Schröder alle risico, met als gevolg dat niet alleen halverwege het barrageparcours een fout werd gemaakt, maar ook nog eens op de laatste sprong, waardoor Schröder als zesde eindigde.

De Zweedse Malin Baryard Johnsson eindigde met H&M Tornesch als tweede, voor de Brit Peter Charles met Murka’s Odie de Frevent, terwijl de Brit Nick Skelton met Big Star vierde werd, waardoor maar liefst drie KWPN gefokte paarden bij de eerste drie te vinden waren.