archief
contact
+31 6 53239630

Marc Houtzager grote klasse in wereldbeker Göteborg

GÖTEBORG – Marc Houtzager heeft vrijdag goede zaken gedaan tijdens de tweede kwalificatie van de finale van de wereldbeker. De ruiter uit Rouveen behaalde met Sterrehof’s Tamino de tweede plaats. Houtzager is daardoor in het tussenklassement opgeklommen naar plaats vijf.
Marc Houtzager Sterrehof's Tamino wereldbeker Göteborg
Marc Houtzager met Sterrehof’s Tamino. ©FEI/Kit Houghton

Marc Houtzager was vrijdag van grote klasse tijdens de finale van de wereldbeker springen. De ruiter uit Rouveen werd tweede in de tweede kwalicatie met Sterrehof’s Tamino. Houtzager is door deze goede prestatie opgeklommen naar de vijfde plaats in de tussenstand.

Marc Houtzager Sterrehof's Tamino wereldbeker Göteborg
Marc Houtzager met Sterrehof’s Tamino. ©FEI/Kit Houghton

Van de 38 starters plaatsten zich 15 combinaties voor de barrage. Onder de barrageruiters ook de eerste drie van de openingswedstrijd. In de barrage hoefde Houtzager alleen de regerend Olympisch kampioen de Zwitser Steve Guerdat met zijn gouden paard Nino des Buissonnets voor te laten gaan.

Guerdat was in de barrage met zijn ‘gouden’ paard Nino des Buissonnets veruit de snelste (34,09 seconden). Houtzager moest ruim 2 seconden toegeven (36,80), de Portugese Luciana Diniz werd derde met Lennox (37,22).

In de stand na twee kwalificatiewedstrijden staat Houtzager vijfde, Diniz gaat aan de leiding. De 30 beste combinaties doen zondag mee aan de wereldbekerfinale.

Tussenstand na twee onderdelen:

1. Lucian Diniz (Por) – Lennox – 0
2. Beezie Madden (USA) – Simon (Mr.Blue x Polydox) – 1
3. Kevin Staut (Fra) – Silvana (Corland x Widor) – 2
4. Rolf-Göran Bengtsson (Zwe) – Casall La Silla  / Quintero la Silla (Quantum x Chamonx) – 3
5. Marc Houtzager – Sterrehof’s Tamino / Sterrehof’s Uppity (Guidam x Epilot) – 4

Total
0
Shares
0 deel
0 deel
0 deel
0 Tweet
0 deel