Marc Houtzager en Tamino winnen Grote Prijs Parijs

Share
  • 2 december 2012 23:52

door: redactie, 2 december 2012 23:52

Marc Houtzager heeft op de slotdag van de Gucci Paris Masters de Grand Prix op zijn naam geschreven met zijn olympische paard Sterrehof’s Tamino. De springruiter uit Rouveen bleef met de 12-jarige ruin ook in de barrage foutloos.

Houtzager snelde na 39,56 seconden door de finishlijn, 0,13 eerder dan de Ier Denis Lynch met zijn Belgisch rijdier Abbervail van het Dingeshof. Houtzager werd beloond met liefst 99.000 euro. Naar eigen zeggen genoeg om op weg naar huis even te stoppen voor een Big Mac.

Marc Houtzager en Tamino tijdens de Olympische Spelen. ©FEI/Kit Houghton

Houtzager: ,,Tamino was in zeer goeden doen hier. Hij wandelde als het ware over de hindernissen”, prees de winnaar zijn paard. ,,Ik had geluk dat ik niet als eerste van start hoefde te gaan in de barrage en kon dus kijken waar snelle ruiters als De Miranda en Lynch tijd probeerden te winnen. Ik besloot snel van start te gaan en gebruik te maken van de mogelijkheden van Tamino om zeer kort te wenden.”

Gerco Schröder, die in het Parc des Expositions in de beslissende omloop als voorlaatste van start ging, haalde zondag in de Franse hoofdstad 13.500 euro op met Eurocommerce London. De combinatie die tijdens de Spelen van Londen tweemaal zilver veroverde, werd zesde door een springfout. De tijd van de Twentse routinier was ook niet genoeg geweest voor de vetste cheque.