Wereldbeker Mechelen prooi voor Henrik von Eckermann en Gotha

Share
  • 30 december 2012 20:10

door: redactie, 30 december 2012 20:10

MECHELEN
Henrik von Eckermann heeft zondag de wereldbeker springen van Mechelen gewonnen. De 31-jarige Zweed, uitkomend voor de stal van Ludger Beerbaum, vormde met Gotha de snelste van vijf foutloze combinaties in een barrage met negen.

François Mathy Jr, één van de twee Belgen in de barrage, greep net naast de zege. Met D’Atlantique Royal was de 42-jarige ruiter, zaterdag nog winnaar van de Land Rover Masters, slechts zes tienden van een seconde trager dan Eckermann.

De Zweed Jens Fredricson pakte met Lunatic de derde plaats en ook de Britse Laura Renwick, met Oz, en de Zwitserse olympische kampioen Steve Guerdat, met Nasa, bleven nog foutloos. Jos Lansink moest met Valentina vier strafpunten noteren en strandde op de zevende stek. De Duitse nummer één van de wereld Christian Ahlmann eindigde als snelste van de ruiters die de barrage niet haalden nog net in de top tien.

Harrie Smolders was de beste Nederlander in Mechelen. Hij maakte met Regina Z in de eerste omloop een foutje en belandde daarmee op de 14e plaats. Ook Maikel van der Vleuten hoorde al vroeg een balk vallen met VDL Groep Verdi en hij eindigde als 23e.

Sergio Alvarez Moya nam niet deel in Mechelen, maar blijft wel leider in de wereldbekerstand van de West-Europese liga. Na acht van twaalf proeven heeft de 27-jarige Spanjaard met 75 punten 6 punten voor op de Fransman Kevin Staut. De Zwitser Pius Schwizer is op 29 punten derde. Olivier Philippaerts is met 22 punten en een 22e plaats beste Belg, net voor zijn vader Ludo Philippaers, met 21 punten 23e.