Simon Delestre de beste in wereldbeker Mechelen

Share
  • 30 december 2014 18:38

door: redactie, 30 december 2014 18:38

blokjeMECHELEN | STEGEN.NET
Simon Delestre heeft dinsdag de wereldbekerproef gewonnen op de Kerstjumping van Mechelen. De 33-jarige Fransman vormde met de 10-jarige hengst Margot de snelste van vier foutloze combinaties in een barrage met negen. De Brit Joe Clee werd met Utamaro tweede, de Zweed Douglas Lindelöw met Casetto derde.

Simon Delestre en Margot nemen een hindernis in Mechelen.

Simon Delestre en Margot nemen een hindernis in Mechelen.

Delestre was in de barrage in 32,42 seconden thuis. Joe Clee had 34,93 nodig. Verrassend was de derde plaats van de 24-jarige Zweed Douglas Lindelöw. Dat leverde hem 15 kostbare punten op voor de wereldbeker en de finale in Las Vegas komt voor de jonge Zweed in zicht.

Jos Verlooy de beste Belg
Jos Verlooy was met een zevende plaats beste Belg. Hij moest met Domino vier strafpunten noteren. Hetzelfde overkwam Judy-Ann Melchior met As Cold As Ice. Zij strandde op de negende plaats. De andere Belgen haalden de barrage niet. Nicola Philippaerts, met Challenge tiende, Gregory Wathelet, met Conrad twaalfde en Olivier Philippaerts, met Cabrio, veertiende, eindigden wel nog in de wereldbekerpunten. Opvallend was dat de broers Philippaerts op dezelfde hindernis een fout maakten.

De winnaar van vorig jaar, de Duitser Daniel Deusser, kwam deze keer niet in het stuk voor. Hij moest met Carrière acht strafpunten noteren in de eerste omloop en werd darmee pas 32ste op 39 deelnemers. Wout Jan van der Schans staakte de strijd met Capetown.

Guerdat blijft leider in tussenstand
De Zwitser Steve Guerdat was er niet bij in Mechelen, maar blijft wel leider in de West-Europese liga van de Wereldbeker. Na acht van twaalf manches heeft hij met 57 punten acht punten voor op de Fransman Kevin Staut. Harrie Smolders is op tien punten derde. De volgende manche in de West-Europese liga vindt zondag 18 januari in het Duitse Leipzig plaats.