Hans Horn stopt met werk voor springpaardenfonds SFN

Share
  • 8 januari 2013 08:43

door: redactie, 8 januari 2013 08:43

PESSE
Hans Horn zet een punt achter zijn betrokkenheid bij het SFN, het Springpaarden Fonds Nederland. Horn is gevraagd om bondscoach van Italië te worden en gaat zich ook inzetten voor een Italiaanse variant van het SFN. Hij vindt het daarom niet passen om nog langer voor het SFN te werken.

Hans Horn

Hans Horn

De veel in Italie verblijvende Horn is gevraagd door de Italiaanse Hippische Sportbond (FISE) om met ingang van 1 januari 2013 de taak van bondscoach van de springruiters op zich te nemen. Tevens is Horn benaderd door zijn oud-werkgever, de Olympische ruiter Vittorio Orlandi, om mee te werken in Italië om een met het SFN te vergelijken springpaarden fonds te realiseren.

Hans Horn: ,,Ik wil ten koste van alles voorkomen in een ‘conflict of interest’ te geraken. Dat zou in de toekomst mogelijk kunnen zijn en daarom heb ik besloten om nu een punt te zetten achter mijn activiteiten voor het SFN. In goede harmonie en in gezonde discussies met de collega selecteurs, directie en Raad van Commissarissen van het SFN heb ik mede vorm mogen geven aan een uniek experiment in de hippische wereld. Een experiment dat dankzij de successen die nu reeds geboekt zijn mondiaal belangstelling geniet en dat navolging verdient.”

De Raad van Commissarissen en directie van het SFN vinden de stap van de heer Hans Horn geheel in lijn met de integere houding die hij sinds de oprichting van het SFN steeds heeft ingenomen. ,,Wij zijn Hans Horn veel dank verschuldigd voor zijn tijd en expertise die hij de afgelopen jaren in het SFN heeft gestoken. Wij wensen Hans heel veel succes in zijn nieuwe functie als bondscoach van de Italiaanse springruiters. Daarnaast zal de kennis en kunde van Hans aan de Italiaanse investeerders voldoende vertrouwen bieden om dit initiatief tot een succes te maken”, aldus Gerrit Jan Swinkels, voorzitter van de directie van het SFN en Henk Rottinghuis, voorzitter van de RvC.