Italië wint Nations Cup Lummen, Nederland gedeeld vijfde

Italië wint Nations Cup Lummen, Nederland gedeeld vijfde

2 mei 2015 11:45 Uit Door redactie
Deel dit met je vrienden

blokjeLUMMEN | STEGEN.NET
De Italiaanse springruiters, onder aanvoering van hun bondscoach Hans Horn, hebben vrijdag de eerste FEI Furusiyya Nations Cup van dit jaar gewonnen. In Lummen eindigde Italië op zes strafpunten. België werd knap tweede en Nederland gedeeld vijfde.

De Oranje equipe deelde de vijfde plaats met Zwitserland met een totaal van 20 strafpunten. ,,Niet goed, maar wel pluspunten”, concludeerde bondscoach Rob Ehrens over zijn ploeg. Die bestond uit Harrie Smolders (Emerald), Frank Schuttert (GK Quentin), Johnny Pals (Vignet) en Willem Greve (Eldorado van de Zeshoek TN).

Nations Cup Lummen 2015, Italy

De winnende Italiaanse ruiters Luca Maria Moneta, Lorenzo De Luca, Daniele Augusto da Rios en Piergiorgio Bucci en coach Hans Horn.
FEI | HIPPOFOTO | DIRK CAREMANS

Smolders en Schuttert reden de eerste ronde foutloos, Greve maakte 8 strafpunten en Pals 12. In de tweede omloop was het 8 voor Smolders, 12 voor Schuttert, 4 voor Pals en foutloos voor Greve.

Ehrens: ,,Je ziet dat aan het begin van het seizoen de paarden nog aan conditie moeten winnen, dat verklaart dat er in de tweede ronde over het totaal meer fouten gemaakt werden. Dat zag je bij Frank Schuttert. Zijn paard GK Quentin is nog nieuw op dit niveau. Ze reden een hele sterke eerste ronde, maar in de tweede was hij wat moe.”

Niet voor punten
De Nations Cup van Lummen telde voor Nederland niet voor punten in de competitie. Daarin deden de Italianen goede zaken en pakten met hun overwinning (6 strafpunten) de volle honderd punten. Vooraf moeten de landen aangeven op welke wedstrijden ze voor de puntentelling gaan. De volgende wedstrijd over veertien dagen in La Baule is voor Nederland wel belangrijk. Dan strijdt het team van Ehrens om de punten voor de competitie met de finale eind september in Barcelona.

Belgen tevreden
De Belgische bondscoach Dirk Demeersman was met de tweede plaats een tevreden man. Demeersman debuteerde als bondscoach. ,,Vooraf had ik gezegd dat het podium het doel was en daar zijn we met deze tweede plaats in geslaagd. De eerste ronde was niet goed. Ik verwijt niemand van mijn ruiters iets want ik weet dat ze altijd hun best doen, maar enkele ruiters maakten enkele vermijdbare fouten.”

Niels Bruynseels met Pommeau du Heup

Niels Bruynseels was met Pommeau du Heup de beste Belgische deelmemer.
FEI | HIPPOFOTO | DIRK CAREMANS

De beste prestatie bij de Belgen werd geleverd door Niels Bruynseels, die met Pommeau du Heup een dubbele nulronde reed. Olivier Philippaerts (Armstrong van de Kapel) en Gregory Wathelet (Conrad de Hus) liepen in beide omlopen één springfout op. Pieter Devos (Dream of India Greenfield) liet 12 en 0 noteren, een opvallend verschil. ,,Ik zoek geen excuus, maar mijn paard moest plassen voor de eerste ronde en daar was gewoon geen tijd meer voor. Gelukkig maakten we dit helemaal goed in de tweede ronde”, aldus Devos.