archief
contact
+31 6 53239630

Springpaardenfonds doet zevende aankoop

PESSE – Het Springpaarden Fonds Nederland (SFN) heeft opnieuw een aankoop gedaan. Het gaat om de zesjarige merrie BMC Floreen SFN, die amper nog in de sport heeft gelopen maar veel indruk maakte op de selecteurs. Met deze aankoop komt het totale bestand van het SFN op zeven paarden.

Qua afstamming is de merrie volgens het fonds zeer interessant. Vader is Fly High, die een zoon is van For Pleasure. Deze hengst is ook de vader van VDL groep For Holland SFN die bij Mathijs van Asten is ondergebracht. Maar het interessante aan de afstamming van Fly High is aan weerszijden de moederlijn. Moeder Loraine heeft dezelfde moeder als vader For Pleasure en wel de merrie Gigantin die Grannus als vader heeft en die komen we ook weer tegen in de afstamming van de merrie Varanka SFN.

BMC Floreen SFN is gefokt door Gert Scholten in Nortrup. De merrie werd daar geboren op 6 maart 2003. In overleg met de selecteurs is besloten de merrie onder de hoede te brengen van Ben Schroder. De directie en selecteurs van het Springpaarden Fonds Nederland gaan met vol vertrouwen deze samenwerking aan.

Total
0
Shares
gerelateerde berichten
Total
0
Share