archief
contact
+31 6 53239630

Jeroen Dubbeldam pakt nog ontbrekende individuele Europese titel

AKEN – Wat een ontknoping op het EK in Aken! Jeroen Dubbeldam pakte met SFN Zenith N.O.P. de ontbrekende titel. Hij was al Olympisch kampioen en wereldkampioen en nu dus ook de beste van Europa. Jur Vrieling eindigde knap als vijfde.
Jeroen Dubbeldam is Europees kampioen.
Jeroen Dubbeldam is Europees kampioen.

AKEN | STEGEN.NET

Hij was al Olympisch kampioen en wereldkampioen en nu heeft Jeroen Dubbeldam ook de Europese titel op zak. In een mega spannende wedstrijd pakte de 42-jarige ruiter uit Weerselo de titel met SFN Zenith N.O.P. Jur Vrieling eindigde als vijfde met VDL Zirocco Blue N.O.P.
Jeroen Dubbeldam pakte met SFN Zenith N.O.P. de Europese titel. Foto: FEI | Dirk caremans
Jeroen Dubbeldam pakte met SFN Zenith N.O.P. de Europese titel.
FOTO: FEI | DIRK CAREMANS

Dubbeldam begon de laatste dag vanaf de tweede positie in het klassement. In de eerste omloop had hij grote moeite om Zenith de baan in te krijgen, maar Dubbeldam bewaarde de rust en wist die rust op zijn paard over te brengen. Hij reed de eerste omloop foutloos en herhaalde dat als leider in het klassement in de beslissende ronde.

De buit is binnen! Jeroen Dubbeldam houdt het hoofd koel en pakt de Europese titel.
De buit is binnen! Jeroen Dubbeldam houdt het hoofd koel en pakt de Europese titel.

Jeroen Dubbeldam kreeg nog wel een tijdfout, maar kon dat hebben. Met een totaal van 3.68 hield hij de Belg Gregory Wathelet met Conrad de Hus (5.04) en de Fransman Simone Delestre met Ryan des Hayettes (7.67) achter zich.

Het duo Dubbeldam/Zenith maakte in Aken geen enkele fout. In de openingswedstrijd, een jachtparcours, liep de combinatie 2.68 achterstand op en in de slotronde kwam er nog 1 strafpunt bij voor tijdsoverschrijding. Na Hans Günther Winkler is Jeroen Dubbeldam de tweede ruiter die er in is geslaagd om Olympisch, wereld en Europees kampioen te worden. De laatste Europese kampioen uit Nederland was Johan Heins in 1977.

Vrieling vijfde
Jur Vrieling haalde het podium niet, maar zette toch een prima prestatie neer. Een onnodige fout in de eerste omloop op zondag hield hem van een medaille af. Op de tweede sprong kwam Zirocco Blue iets te dicht er bij en viel een balk. In de tweede omloop kwam de ruiter uit Holwierde sterk voor de dag, maar bleef hij net niet binnen de tijd.

Maikel van der Vleuten eindigde met VDL Groep Verdi Tn N.O.P. op de 14e plaats.

later meer…

Uitslag EK 2015

1.

Jeroen Dubbeldam

SFN Zenith NOP

2.68 0 0 0 1 3.68
2.

Gregory Wathelet

Conrad de Hus

1.04 0 4 0 0 5.04
3.

Simon Delestre

Ryan des Hayettes

2.67 0 4 0 1 7.67
4.

Penelope Leprovost

Flora de Mariposa

0 0 4 4 0 8.00
5.

Jur Vrieling

VDL Zirocco Blue NOP

3.29 0 1 4 1 9.29

Total
7
Shares
0 deel
0 deel
7 deel
0 Tweet
0 deel